Un zalauan a devenit campion national la fotbal cu LPS Banatul Timisoara

Un zalauan a devenit campion national la fotbal cu LPS Banatul Timisoara

Plecat in urma cu mai bine de un an de la CS Viitorul Zalau, portarul Cristian Man a castigat la finalul saptamanii trecute titlul de campion national cu grupa de juniori C de la LPS Banatul Timisoara.

Cristi Man a fost legitimat la Clubul Sportiv Viitorul Zalau inca de la infiintarea acestuia, adica din 2004, cand avea varsta de zece ani. A participat cu clubul manageriat de Daniel Sabou la diferite turnee nationale si internationale, iar evolutiile sale intre buturi aveau sa fie tot mai bune de la un turneu la altul. Nu dupa mult timp avea sa vina si rasplata. In urma cu aproximativ doi ani, la turneul final al Campionatului National de juniori D, unde CS Viitorul a ocupat locul sase, evolutiile lui Cristi Man i-au incantat tocmai pe antrenorii echipei campioane, LPS Banatul Timisoara. In urma cu doi ani, cand am luat locul sase pe tara, l-au vazut antrenorii de la Banatul Timisoara si mi-au spus ca vor sa-l duca la ei la club. L-am lasat sa plece fiindca era interesat de el tocmai campioana tarii. Daca era alta echipa nu cred ca l-as fi lasat pentru ca este un portar valoros de care aveam mare nevoie. Va dati seama ca este o mandrie si pentru mine ca un copil format la Viitorul a ajuns tocmai la campioana Romaniei, a declarat managerul de la CS Viitorul, Daniel Sabou.

Discutiile despre transfer au durat aproape un an

Dupa turneul de la Timisoara (locul unde s-a desfasurat in vara anului 2007 turneul final) m-a sunat Daniel si mi-a spus ca cei de la Banatul Timisoara vor sa-l transfere pe Cristi la ei. Sincer, prima data am crezut ca este o gluma, isi aminteste mama lui Cristi, Daniela Man, care a recunoscut ca la inceput nu a fost de acord cu transferul. A urmat turneul organizat la Zalau de Viitorul, Cupa Viitorul, la care a fost invitata si grupa de copii nascuti in 1994 de la LPS Banatul Timisoara, iar reprezentantii clubului banatean au avut ocazia de a se intalni cu parintii lui Cristi, pentru a le transmite direct intentiile. Numai ca, intamplarea a facut ca exact intr-o zi cu ghinion (13 decembrie) Cristi sa sufere o fractura la piciorul drept, doctorul Neaga indicandu-i o perioada destul de lunga de repaus. Afland de accidentarea lui Cristi, antrenorul clubului din Timisoara, Cristi Petcu, i-a contactat telefonic pe parintii acestuia, carora le-a spus ca nu a renuntat la intentia de a-l transfera, chiar daca baiatul suferise acea accidentare. Le-a propus parintilor sa-l lase intr-un cantonament de zece zile la Secu, propunere pe care atat parintii, cat si Cristi au acceptat-o in cele din urma. A fost doar un cantonament de acomodare pentru portarul zalauan, fiindca acesta nu putea face decat plimbari usoare in fiecare zi. Decizia de a ramane la clubul banatean a luat-o exact in ultima zi de cantonament. Nu prea era semnal la telefoanele mobile, iar in ultima seara l-am sunat pe fix si Cristi mi-a spus ca vrea sa ramana la club, ne-a declarat doamna Man.

A aparat doua lovituri de pedeapsa in finala

Timpul a trecut, iar Cristi si-a castigat pe merit postul de titluar in echipa. Tot titular a fost si la turneul final ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, unde LPS Banatul Timisoara a invins in finala tocmai pe juniorii de la Steaua Bucuresti. Scorul a fost egal, 1 – 1 la finalul timpului regulamentar, insa banatenii au castigat la loviturile de pedepsa. Scorul final a fost 5 – 4 pentru LPS Banatul Timisoara, Cristi aparand doua penalty-uri.

Pe langa medalia, diploma si tricoul de campion, portarul zalauan a primit si un trofeu pentru cel mai bun portar din tara la categoria sa de varsta.

Coleg cu baietii lui Romulus Buia si Francisc Vastag

Generatia de juniori C de la LPS Banatul Timisoara pare sa fie una de exceptie, fiindca este a patra oara cand cucereste titlul de campioana nationala. Antrenorul Cristi Petcu chiar se poate lauda cu aceasta generatie din care, pe langa Cristi Man mai fac parte si Darius Buia – fiul lui Romulus Buia sau Figo de Banat cum mai este cunoscut in lumea fotbalului, Andrei Vastag – fiul fostului pugilist, Francisc Vastag, dar si Roberto Artimon, baiatul fostului fotbalist, Alin Artimon. Cand am inceput fotbalul la Viitorul speram sa ajung cat mai sus, insa nu credeam ca voi ajunge sa joc atat de repede o finala de Campionat National, pe care sa o si castig. Sunt bucuros ca am ajuns pana aici si vreau sa-i multumesc, in primul rand, domnului profesor Sabau, a precizat Cristi Man.

Convocat la lotul national

La inceputul lunii august, Cristi va participa la o actiune a lotului national de Under 15 ce va avea loc la Mogosoaia si la care vor participa aproximativ 30 de juniori. Se va face o selectie, urmand ca la finalul actiunii sa ramana un lot de 10 – 15 jucatori. Pe langa portarul zalauan, de la LPS Banatul Timisoara vor mai fi prezenti si alti colegi de echipa.

Conventie pe patru ani cu clubul

Cristi Man a terminat scoala generala in aceasta vara, iar din toamna va incepe clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv Banatul Timisoara. Tot in aceasta vara, parintii lui Cristi au semnat si o conventie pe patru ani cu clubul banatean, prin care, jucatorul nu se va putea transfera la un alt club decat cu acordul ambelor parti, adica atat al clubului, cat si al parintilor.

Leave a Comment