Presedintele Organizatiei Internationale de Karate Kyokushin, in vizita la Zalau

Presedintele Organizatiei Internationale de Karate Kyokushin, in vizita la Zalau

Clubul Sportiv Murmidon Kyokushin Zalau a avut onoarea de a primi la Zalau, in urma cu o luna, vizita maestrului Yoshikazu Suzuki Kancho, Honbu Chief Instructor al International Karate Organization Kyokushinkaikan, Iko Sosai.

Prezenta acestuia la Zalau a fost posibila datorita participarii maestrului Yoshikazu Suzuki Kancho la Seminarul International de Vara Iko Sosai Romania, organizat la Sibiu in perioada 17-21 Iunie 2009. Acest eveniment important este organizat de Federatia de Kyokushin Traditional din Romania si Iko Sosai Romania, federatie la care si CS Murmidon Kyokushin Zalau este afiliat, iar Calin Domsa, presedintele Clubului Sportiv din Zalau, detine functia de vicepresedinte.

Pe agenda de lucru a maestrului Yoshikazu Suzuki Kancho s-a aflat si o intrevedere cu oficialitatile judetene, fiind primit in cursul zilei de marti la Institutia Prefectului judetului Salaj, de catre subprefectul Claudiu Barsan. La acesta intrevedere distinsul oaspete a fost insotit si de Horatiu Adrian Neagoie, presedinte si Calin Gabriel Domsa, vicepresedinte al Federatiei de Kyokushin Traditional din Romania/IKO Sosai Romania.

In cursul dupa-amiezii, Yoshikazu Suzuki Kancho a fost invitatul de onoare al Clubului Murmidon Kyokushin Zalau.

Astfel, alaturi de reprezentantii Federatiei de Kyokushin Traditional din Romania/IKO SosaiRomania, a participat si a condus antrenametul de karate al celor 28 de copii, cu varste cuprinse intre sase si 13 ani, pe care, incepand de anul trecut, Calin Domsa ii are sub indrumare si ii initiaza in tainele artelor martiale.

Spre sfarsitul antrenamentului, cei mai buni patru elevi ai clubului au prezentat o serie de exercitii de kata (exercitii demonstrative de tehnica), demonstratii care au fost remarcate si apreciate in mod deosebit de catre Kancho, care a evidentiat faptul ca tehnicile invatate si cunoscute de acesti copii sunt cu mult peste nivelul de cunostiinte necesare pentru gradul 9 KYU (centura portocalie), grad pe care acesti copii il detin in prezent.

La finalul antrenamentului, copiii si parintii acestora, au avut ocazia sa asiste la o serie de demonstratii de kata executate de presedintele si cei doi vicepresedinti ai Federatiei de Kyokushin Traditional din Romania, detinatori ai centurii negre, sub indrumarea si impreuna cu Kancho.

In perioada 17-21 iunie 2009, un numar de 20 de sportivi ai Clubului Murmidon Kyokushin Zalau, condusi de Calin Gabriel Domsa in calitate de antrenor, a luat parte la Sibiu, la Seminarul International de Karate Kyokushunkaikan Iko Sosai, sub coordonarea maestrului Yoshikazu Suzuki, eveniment organizat si coordonat de Federatia de Kyokushin Traditional din Romania.

Acest seminar a constat intr-un stagiu de perfectionare incheiat cu examen de grad, unde toti participantii clubului au promovat examenul. In cadrul acestui seminar, Calin Domsa a promovat cel de-al doilea dan (NIDAN).

Calin Domsa, locul opt la Cupa Mondiala

In perioada 30 iunie – 10 iulie, Calin Domsa a participat la Cupa Mondiala a Organizatiei Mondiale de Karate Kyokushinkaikan Iko Sosai si activitatile adiacente acesteia, competetie organizata la Tokio Sport Cultural Center Japonia. La finele competitiei la care a participat un numar de 50 sportivi la categoria 38 ani kumite open, Domsa a obtinut un meritoriu loc opt.

Concursul a fost cu atat mai dificil, cu cat in cadrul seminarului de promovare al gradului de la Sibiu, sportivul a suferit o accidentare la cot care necesita o interventie chirurgicala inaintea competitiei, dar, din dorinta de participare la un asemeanea eveniment, interventia a fost amanata pana la revenirea in tara.

De remarcat este faptul ca pentru lotul Romaniei a fost o onoare sa viziteze Dojo Hombu, locul de unde a pornit intreaga miscare kyokushin din lume.

Leave a Comment