Un set se putea. Mai mult nu.

Un set se putea. Mai mult nu.

Dupa sase victorii consecutive in campionatul intern, CS Remat Zalau nu a reusit sa castige niciun set in fata polonezilor de la PGE Skra Belchatow, la debutul in Champions League

CS Remat Zalau – PGE Skra Belchatow 0 – 3 (-23, -21, -18)

Remat Zalau: Rafael Margarido, Nagy Peter, Geiger Andras, Vasile Afloarei, Dan Borota, Andrei Laza, Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Marius Ciortea, Andrei Stoian, Gjoko Iosifov, Nemeth Szabolcs. Antrenor: Ovidiu Macarie.

PGE Skra Belchatow: Michal Winiarski, Marcin Mozdzonek, Jakub Novotny, Michal Bakiewicz, Daniel Plinski, Miguel Angel Falsca, Pawel Zatorski – libero. Au mai evoluat: Stephane Antiga, Pawel Woicki, Radoslaw Wnuk. Antrenori: Jacek Nawrocki (principal), Maciej Bartodziejski (secund).

Campioana Romaniei a debutat cu stangul in cea mai importanta competitie europeana intercluburi, pierzand miercuri seara, pe teren propriu, cu scorul de 0 – 3 meciul cu polonezii de la PGE Skra Belchatow, din cadrul primei etape a Ligii Campionilor. Este adevarat ca Rematul a avut in fata campioana Poloniei, o echipa mult mai valoroasa, care anul trecut a ocupat locul trei in Liga Campionilor. Totusi, cu putina atentie, voleibalistii pregatiti de Ovidiu Macarie ar fi putut castiga primul set, pe care l-au pierdut la 23. Zalauanii au incercat sa tina pasul cu polonezii si in actul secund, la finalul caruia diferenta a fost de patru puncte (25 – 21). Setul trei insa a fost dominat de la un capat la altul de oaspeti, zalauanii acumuland doar 18 puncte.

In primul set s-a mers capt la cap pana la patru, dupa care polonezii au preluat conducerea, avand un avans de trei puncte la primul time-out tehnic (5 – 8). Rematul s-a apropiat la un punct (8 – 9) si chiar a reusit sa restabileasca egalitatea (11 – 11, 12 – 12, 13 – 13), dupa care Belchatow s-a distantat din nou, scorul devenind 13 – 16 la al doilea timp tehnic. Geiger si compania s-au apropiat la un punct pe final de set (23 – 24) si chiar puteau egala situatia. Insa, atacul lui Nagy nu a prins suprafata de joc, astfel ca Rematul a ratat sansa de a castiga macar un set.

Zalauanii au inceput setul doi mai bine decat au facut-o in primul, conducand, pe rand, cu 3 – 1, 4 – 2, 5 – 3 si 6 – 4. Primul timp tehnic i-a gasit in avantaj minim, 8 – 7, dupa care polonezii au egalat situatia la noua. Pana la al doilea time-out au reusit chiar sa preia conducerea, 13 – 16, insa zalauanii s-au apropiat la doua puncte pe final, 19 – 21. Scorul a devenit apoi 21 – 23, dar Laza a calcat linia in momentul serviciului, dandu-le posibilitatea oaspetilor sa faca al 24-lea punct, dupa care, capitanul Winiarski a incheiat setul la mingea urmatoare.

Setul trei a durat cel mai putin. Campioana Poloniei a condus ostilitatile de la un capat la altul, avand 6 – 8 la primul time-out tehnic si 12 – 16 la al doilea. Diferenta din final a fost si mai mare, 18 – 25.

Antrenorul Ovidiu Macarie a declarat la finalul meciului ca diferenta s-a facut la serviciu. A fost un meci disputat, mai ales in primele doua seturi. La inceputul setului trei am pierdut ritmul si am facut greseli, mai ales la serviciu. Si in primele doua seturi am facut greseli la serviciu, dar nu atat de multe. Cred ca aici s-a facut diferenta. Nu este o tragedie ca am pierdut cu 3 – 0, fiindca stiam ce adversari avem in grupa. Noi incercam sa jucam cat mai bine si sa ne ridicam la nivelul lor. Nu cred ca jucatorii vor fi afectati de aceasta infrangere, fiindca am spus de la inceput ca suntem outsideri in aceasta grupa.

Libero-ul echipei, Adrian Feher, crede ca echipa zalauana putea castiga un set in fata polonezilor. In voleiul mare, detaliile fac diferenta. Am incercat sa tinem pasul cu acest < mamut > al voleiului mondial, dar mingile usoare gresite in primele doua seturi ne-au costat poate chiar castigarea unui set. Nu stiu daca se intrevedea o victorie, dar un set se putea castiga azi cu mai multa atentie. De daruire nu se pune problema. Castigarea unui set sau a unui meci in aceasta grupa depinde numai de noi, a declarat libero-ul campioanei.

Urmatoarea etapa din Champions League este programata miercurea viitoare, cand Rematul va intalni, in deplasare, campioana Germaniei, VfB Friedrichshafen. Pana atunci insa, zalauanii vor primi sambata vizita echipei Universitatea Cluj, intr-un meci contand pentru etapa a VII-a a Diviziei A1.

Liviu Ciupe, te vrem inapoi!

La finalul meciului, galeria Rematului, care si-a incurajat echipa pe tot parcursul meciului, a scandat minute in sir numele lui Liviu Ciupe, afisand si un banner pe care era scris: Liviu Ciupe, te vrem inapoi!. A fost un gest care l-a sensibilizat pe patronul grupului de firme Remat, acesta lasand sa se inteleaga ca ar putea reveni asupra deciziei de a se retrage de la echipa.

Rezultatele primei etape:

CS Remat Zalau – PGE Skra Belchatow 0 – 3

Trentino BetClic – VfB Friedrichshafen 3 – 2

Etapa viitoare, 24.11.2010:

VfB Friedrichshafen – CS Remat Zalau

PGE Skra Belchatov – Trentino BetClic

Clasament:

1. PGE Skra Belchatow 1 1 0 3 – 0 3p

2. Trentino BetClic 1 1 0 3 – 2 2p

3. VfB Friedrichshafen 1 0 1 2 – 3 1p

4. CS Remat Zalau 1 0 1 0 – 3 0p

Leave a Comment