Un sălăjean organizează competiţii cu scop caritabil pentru copiii dintr-un sat clujean

Originar din Cehu Silvaniei, Cozmin Ardelean nu a practicat niciodată atletismul la nivel de performanţă, deşi cochetează de mulţi ani cu acest sport. „Când eram la liceu, în Şimleu Silvaniei, m-am gândit să mă legitimez la un club, dar, din diverse motive, nu am mai făcut acest lucru”, afirmă Cozmin Ardelean.
De profesie economist, Cozmin Ardelean regretă, oarecum, faptul că nu a studiat şi în doemniul sportului, fiind un mare iubitor de alergări.
De 15 ani este stabilit în Cluj. „După ce m-am stabilit aici, am început să particip la diferite competiţii, chiar şi oficiale, iar astfel am început să redescopăr alergarea”, a mai mărturisit sălăjeanul.
Cozmin Ardelean se antrenează zilnic şi nu se limitează să participe la competiţii sportive care susţin cauze sociale, fiind de anul trecut chiar organizatorul unei competiţii inedite, prin care îşi propune să ajute copiii din satul Rogojel, localitate situată la poalele munţilor Vlădeasa.
Cozmin Ardelean a organizat anul trecut, în premieră, un concurs de alergare montană intitulat „Vlădeasa X-Trail”, iar cu banii adunaţi din taxa de participare le-a organizat copiilor de la şcoala din Rogojel o excursie de o zi la Cluj.
„Poate, pentru mulţi dintre noi pare o normalitate acest lucru, dar pentru nişte copii care nu au fost în viaţa lor într-un oraş a fost ceva de vis. I-am dus la un teatru de păpuşi, la o expoziţie de dinozauri, la Muzeul Etnografic şi le-am oferit o masă la mijlocul zilei respective”, povesteşte Cozmin.
Peste 130 de participanţi s-au aliniat la startul ediţiei din acest an, printre ei şi sportivi de performanţă, alergând pe o distanţă de 15 kilometri, pe un traseu cu o diferenţă de nivel de 950 de metri.
Cozmin Ardelean spune că a ales muntele ca loc de desfăşurare al acestui concurs, pentru a le da posibilitatea participanţilor să vadă frumuseţile muntelui.
La fel ca anul trecut, şi la ediţia din acest an a fost organizată o competiţie dedicată copiilor din satul Rogojel. În 2015, copiii au participat la eveniment şi în calitate de „designeri” ai medaliilor de participare, pictând pe nişte pietre diferite peisaje sau personaje.
foto: Transilvaniareporter.ro

Leave a Comment