Un sălăjean a devenit campion al Angliei la volei

Devenit campion al României cu Remat Zalău în 2010, voleibalistul Marius Ciortea, originar din comuna Rus, s-a transferat în urmă cu doi ani la formaţia engleză Volleyball Club IBB Polonia London, după ce în România a mai activat la Volei Municipal Piatra Neamţ, Universitatea Craiova, Universitatea Cluj, Unirea Dej şi Steaua Bucureşti.
Ciortea a evoluat cu IBB Polonia London în prima ligă din Anglia, intitulată „Super 8”, iar în primul său sezon a câştigat Cupa Angliei, fiind primul trofeu de acest gen din istoria clubului.
Sezonul recent încheiat a fost unul şi mai reuşit pentru voleibalistul sălăjean, IBB Polonia London câştigând eventul. Cupa Angliei a fost câştigată în urmă cu două săptămâni, iar la finalul săptămânii trecute, Ciortea a devenit în premieră şi campin al Angliei.
„A fost un campionat mai greu decât în sezonul trecut pentru noi, pentru că am evoluat şi în Cupa Challenge, fiind pentru prima dată când o echipă de volei din Anglia evoluează în cupele europene”, ne-a declarat Ciortea.

Leave a Comment