Un nou record personal pentru George Guşet

Un nou record personal pentru George Guşet

Aflat la primul său concurs de când a trecut la seniori, George Guşet a avut o evoluţie bună la Campionatul Naţional desfăşurat la finalul săptămânii trecute, la Bucureşti. Sportivul antrenat de Lorena Boberschi şi Gheorghe Guşet a aruncat 15,71 metri bila de 7,260 kilograme, stabilind un nou record personal, după ce, la naţionalele de sală de anul trecut, aruncase 14,41 metri. Chiar dacă Guşet jr. nu a urcat pe podium, aşa cum a făcut-o anul trecut, tatăl său este mulţumit de evoluţia sa la prima competiţie oficială din acest an. George a progresat foarte mult la toate capitolele, însă s-a văzut lipsa pregătirii specifice, fiindcă din luna noiembrie am mai făcut cu el doar două antrenamente tehnice, neavând la dispoziţie o sală în care să facem aruncări cu bila. Pregătirea fizică e foarte bună, însă contează foarte mult şi tehnica. Oricum, suntem foarte mulţumiţi de rezultat, ne-a declarat Guşet senior.

Dacă înainte mai făcea întreruperi în pregătire, când evolua la juniori şi tineret, în luna mai a acestui an se vor împlini doi ani de când George Guşet face pregătire continuă. Cei doi antrenori care-l pregătesc spun că se vede acest lucru, sportivul progresând foarte mult în ultima perioadă.

Proba de greutate a fost câştigată de Mihai Grasu, de la CS Dinamo Bucureşti, care a aruncat bila 18,87 metri. Pe locul doi s-a situat Laurenţiu Popa, de la CSM Giurgiu, cu o aruncare de 18,58 metri. Podiumul a fost completat de Vlad Zinca, de la Olimpia Bucureşti, aruncarea sa măsurând 16,64 metri, iar pe locul patru s-a clasat Andrei Gag, de la CSM Arad, cu 16,23 metri. Din câte ştiu eu săli specifice pentru aruncări sunt doar în Bucureşti şi Bacău, iar pentru noi ar fi foarte greu, să stăm acolo în pregătire, a mai afirmat greul zălăuan.

Marea absenţă la această probă a fost Sergiu Ursu, care la Campionatele Naţionale Universitare din luna ianuarie a aruncat doar 14,65 metri.

Leave a Comment