Un jucător de la FC Zalău a urcat pe podium în Italia

Mijlocaşul Viorel Ionaşcu a participat la cea de-a 15-a ediţie a evenimentului „EuroRoma”, competiţie mondială interuniversitară la care au participat 61 de universităţi din întreaga lume, iar la final, fotbalistul a ocupat locul doi cu echipa Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

Viorel Ionaşcu evoluează de trei sezoane la FC Zalău, dar anul trecut nu a putut participa la competiţia de la Roma din cauza accidentării care l-a ţinut mult timp departe de „dreptunghiul verde”. Mijlocaşul echipei zălăuane este student în anul trei la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, iar la competiţia „EuroRoma” a participat cu echipa facultăţii. Evenimentul desfăşurat în Italia a ajuns la cea de-a 15-a ediţie, fiind organizat la mai multe discipline sportive.
În total, au fost prezente 61 de universităţi din lume, iar la competiţia de fotbal au fost înscrise 16. Clujenii au fost repartizaţi într-o grupă cu universităţile din Roma, Abu Dhabi şi Franţa, iar la final au ocupat locul doi, cu două victorii şi o înfrângere.
Adversara din sferturile de finală a fost echipa unei universităţi din Bristol (Anglia), pe care clujenii au reuşit să o elimine, iar în semifinale au întâlnit o echipă din Franţa, din oraşul Clamart. Ionaşcu a avut o evoluţie foarte bună în această partidă, pe care UBB Cluj-Napoca a câştigat-o cu scorul de 2 – 0. Fotbalistul legitimat la FC Zalău a reuşit să înscrie unul dintre cele două goluri, iar la celălalt a dat pasa decisivă.
Echipa universităţii din Cluj s-a duelat în finală cu Universitatea din Bratislava, în faţa căreia a pierdut cu scorul de 5 – 4 la loviturile de departajare, obţinând astfel locul doi la final din 16 echipe participante.
„Este o competiţie de amploare, la care participă foarte multe universităţi din întreaga lume. Noi am fost pentru a treia oară prezenţi la acest eveniment, iar pentru mine a fost a doua participare, fiindcă anul trecut am fost accidentat. Este un rezultat care ne satisface, iar eu mă bucur şi mai mult că am avut o contribuţie majoră la obţinerea acestei performanţe”, ne-a declarat fotbalistul de la FC Zalău.
Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a obţinut la final locul cinci în clasamentul general.

Leave a Comment