Ultimul turneu de verificare pentru HC Zalău

HC Zalău va participa joi şi vineri la ultimul turneu de verificare dinaintea startului noii ediţii a Ligii Naţionale, competiţia urmând să se desfăşoare în oraşul maghiar, Bekescsaba. La turneu vor fi prezente patru echipe: ENKSE Bekescsabai, HC Zalău, MTK Budapesta şi Erdi VSE, competiţia urmând să se dispute după sistemul „fiecare cu fiecare”.
Formaţia zălăuană va susţine primul joi joi după-amiaza, înepând cu ora 19 (ora României), iar vineri, va juca alte două partide. De la ora 11 (ora României), zălăuancele se vor duela cu Erdi VSE, iar de la ora 17 (ora României), cu MTK Budapesta.
Formaţia zălăuană se află în Ungaria de săptămâna trecută, participând la un alt turneu în perioada 14 – 15 august. Zălăuancele au susţinut luni şi marţi două jocuri de verificare, ambele împotriva echipei Fehervar. În primul duel, scorul final a fost 31 – 31 (14 – 14), iar în partida de marţi, rezultatul a fost 27 – 27, după ce la pauză tabela arăta 13 – 12 pentru gazde. Zalăul a restabilit egalitatea la 15 după pauză şi a condus pe tot parcursul reprizei secunde. Fehervar a restabilit egalitatea la 27 cu doar câteva secunde înainte de final. „A fost un meci în care echipa Fehervar şi-a prezentat noul lot. A fost primul meci în care sunt mulţumit de evoluţia Gergianei Bazon, nu neapărat că a marcat cinci goluri şi a obţinut patru aruncări de la şapte metri, cât pentru faptul că a înţeles ceea ce trebuie să joace din punct de vedere tactic. S-a apărat foarte bine, dar mai trebuie să-şi pună la punct pregătirea fizică. Anca Onicaş începe să ajute echipa atât în apărare, cât şi în atac, dar mai are mult de muncă şi ea. Teodora Bloj şi Larisa Tamaş au avut evoluţii bune spre foarte bune. Am mai spus-o, rezultatele din amicale nu sunt importante pentru mine. Încă de la plecare am stabilit că le voi da posibilitatea să evolueze cât mai mult tutror jucătoarelor, pentru a forma un nucleu de 12 jucătoare cât mai apropiate valoric”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.
Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici vor reveni sâmbătă în ţară, iar la finalul săptămânii viitoare vor debuta în noul sezon, urmând să întâlnească pe teren propriu HCM Roman.
În partida de luni, Tadici a aliniat următoarea echipă: Mureşan, Diaconu – Tamaş (8), Bloj (7), Klimek (6), Costela Lazăr (3), Bardac (2), Alexandra Lazăr (2), Onicaş (2), Cârligeanu (1), Bazon şi Rob.
În jocul de marţi, HC Zalău a arătat astfel: Mureşan, Diaconu – Bloj (6), Bazon (5), Bardac (4), Constantinescu (4), Tamaş (3), Trif (2), Cârligeanu (1), Puiu (1), Klimek, Ştefania Lazăr, Alexandra Lazăr, Onicaş şi Rob.

Leave a Comment