„Ultimul cartuş” pentru naţionala de volei

După un singur succes şi două înfrângeri înregistrate săptămâna trecută, la Craiova, România este obligată să obţină cel puţin şase puncte la finalul acestei săptămâni, la turneul din Cehia, pentru a participa la barajul de calificare al Campionatului European programat anul viitor, în Polonia.

„Invazia” jucătorilor străini în campionatul intern lasă urme tot mai adânci la echipele naţionale de volei. „Tricolorii” pregătiţi de Dănuţ Pascu şi Ovidiu Macarie sunt la un pas de a „bifa” o nouă ratare la un turneu final de Campionat European. Sala Sporturilor din Craiova a găzduit la finele săptămânii trecute primul turneu de calificare la Europenele de anul viitor, România având ca adversare reprezentativele Macedoniei, Estoniei şi Cehiei. Dacă Cehia părea de la început favorită la prima poziţie în grupă, lupta pentru locul doi se dă între România şi Estonia. Din păcate, voleibaliştii „tricolori” au obţinut o singură victorie în turneul de la Craiova, reuşind să se impună doar împotriva Macedoniei, cu scorul de 3 – 0. Au urmat eşecurile cu Estonia (unul nesperat) şi Cehia, înfrângeri în urma cărora, România ocupă locul trei în grupă, având şanse reduse de a se califica la baraj.
Pentru a termina pe poziţia secundă şi a juca barajul de calificare la Euro 2017, „tricolorii” sunt obligaţi să obţină cel puţin şase puncte la turneul programat la finele acestei săptămâni, în Cehia.
„Şanse la calificare mai sunt şi, atâta timp cât există, vom face tot posibilul să câştigâm două meciuri în Cehia. Ne doream cu toţii două victorii şi la Craiova, dar, atâta s-a putut obţine în acel moment”, a declarat libero-ul naţionalei, Adrian Feher.
România va susţine primul meci vineri după-amiaza, chiar împotriva Estoniei, iar sâmbătă se va duela cu Cehia. Ultimul meci, cel cu Macedonia, este programat duminică după-amiaza.
Vicecampioana României este reprezentată sub tricolor de libero-ul Adrian Feher şi de centrul Răzvan Mihalcea.
Clasament: 1. Cehia – 9p.; 2. Estonia – 5p.; 3. România – 3p.; 4. Macedonia – 1p.

Leave a Comment