„Tricolorele” mici, eliminate în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal

După revenirea de la lotul naţional, cele trei handbaliste de la HC Zalău se vor alătura echipei conduse de Gheorghe Tadici, care va pleca duminică într-un stagiu de pregătire la Cheile Grădiştei

Naţionala de tineret a ratat calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de handbal desfăşurat în aceste zile în Croaţia, după ce a pierdut miercuri după-amiaza, cu scorul de 27 – 36 partida în faţa Coreei de Sud. Clasată pe locul secund la finalul fazei grupelor, după patru victorii şi o înfrângere, naţionala condusă de Popa Sevişteanu a întâlnit în optimile de finală reprezentativa de tineret a Portugaliei. Chiar dacă handbalistele românce au făcut destul de multe greşeli, victoria le-a aparţinut la final, România impunându-se cu 26 – 21 în faţa Portugaliei. Printre marcatoare s-a regăsit şi interul Zalăului, Claudia Constantinescu, care a înscris de două ori în poarta echipei adverse.
Sferturile de finală i-au adus României un adversar mult mai redutabil, Coreea de Sud, una dintre favoritele la titlul mondial. România nu practicat un joc prea bun pe faza de apărare, iar în atac a irosit multe ocazii importante, ceea ce le-a permis adversarelor să se desprindă la opt goluri încă de la pauză (12 – 20). Partea a doua a fost mai echilibrată, coreencele câştigând cu 15 – 16 repriza secundă. România s-a apropiat cel mai mult de Coreea de Sud la cinci goluri, la 20 – 25 şi 21 – 26. Cea mai bună marcatoare din naţionala ţării noastre a fost handbalista zălăună, Claudia Constantinescu, cu şase goluri, urmată de Perianu şi Cîrjan, fiecare cu câte cinci reuşite. „Tricolorele” mici vor evolua în grupa pentru stabilirea locurilor 5 – 8, primul meci fiind programat vineri după-amiaza, în faţa Ungariei. Celelalte două echipe ce evoluează în această grupă sunt Franţa şi Danemarca. Pe lângă Claudia Constantinescu, din lotul României prezent la Campionatul Mondial din Croaţia mai fac parte zălăuancele Ana Maria Inculeţ şi Eliza Cicic.
În faza grupelor, România a învins, pe rând, Tunisia (35 – 22), Brazilia (26 – 21), Slovenia (30 – 24), China (39 – 25), pierzând cu scorul de 31 – 34 meciul cu Rusia, ultimul din faza grupelor.
România: Inculeţ, Şerban, Dedu – Constantinescu (6), Perianu (5), Cîrjan (5), Carabulea (3), Tiron (2), Popa (2), Chiricuţă (2), Pricopi (1), Tănăsie, Zamfirescu şi Cicic. Antrenor: Popa Sevişteanu

Leave a Comment