FC Zalău pierde unul dintre cei mai valoroşi juniori din ultimul deceniu

După opt ani petrecuţi la FC Zalău, Vlad Lung a decis să se despartă de clubul condus de Ioan Morar

Titular incontestabil în ultimele sezoane la FC Zalău, Vlad Lung pare să se fi săturat de clubul unde a evoluat începând din 2006, încă din vremea junioratului. Cu toate că a primit mai multe oferte din partea conducerii clubului, ultima fiind destul de tentantă pentru nivelul ligii a III-a, fundaşul zălăuan este decis să pună pună punct carierei în fotbal. „Am decis împreună cu părinţii mei că e mai bine să renunţ la fotbal. Oricum, la acest nivel, şansele sunt destul de mici să mă pot afirma, aşa că, probabil voi pleca la părinţii mei în străinătate şi voi începe o cu totul altă viaţă”, ne-a dezvăluit jucătorul de 22 de ani.
Preşedintele clubului FC Zalău, Ioan Morar, a afirmat că aceeaşi variantă o ştie şi el. „În ultima discuţie pe care am purtat-o cu el mi-a spus că vrea să plece la părinţii lui în străinătate. La Zalău locuia singur şi era destul de greu pentru el”, a spus oficialul zălăuan.
„Noi ni l-am dorit foarte mult, în continuare, dar se pare că rămânerea la echipă nu depinde numai de el, ci şi de părinţi, fiindcă sunt plecaţi în străinătate. Nouă ne-a spus că că mama lui insistă ca el să plece în străinătate, fiindcă îi este foarte greu singur în Zalău. Este păcat că renunţă la fotbal la o vârstă atât de fragedă, fiindcă este un jucător polivalent, cu calităţi, pe care ne-am fi putut baza în continuare. În proiectul nostru de întinerire a echipei, el era unul dintre jucătorii de bază”, ne-a declarat şi directorul executiv al clubului, Călin Puşcaş.
Vlad Lung a început junioratul la Minerul Sărmăşag, dar la scurt timp a ajuns în curtea celor de la FC Zalău, unde s-a afirmat repede, fiind promovat în echipa de seniori de antrenorul Marius Paşca.
Conform unor surse din anturajul clubului, echipa de la poalele Meseşului riscă să-l piardă şi pe Vlad Ţiriac, un alt jucător tânăr şi de perspectivă, care a făcut junioratul la FC Zalău. Contrat zvonurilor apărute, directorul executiv a precizat că jucătorul este aşteptat luni la reunirea lotului. „Vlad Ţiriac mai are un an de contract cu noi, iar luni îl aşteptăm la antrenamente. Aşa ar trebui să facă un jucător profesionist, care se respectă, să vină la reunirea lotului şi să spună dacă doreşte sau nu să mai evolueze pentru această echipă”, a precizat Călin Puşcaş.
Reunirea echipei FC Zalău este programată luni, 14 iulie, de la ora 18, la Stadionul Municipal din Zalău.

Leave a Comment