Trei echipe din Ungaria la Cupa 1 Decembrie

Trei echipe din Ungaria la Cupa 1 DecembrieChiar daca turneul de pregatire organizat vineri si sambata de HC Zalau are loc imediat dupa Ziua Nationala a Romaniei, sub denumirea de Cupa 1 Decembrie, invitate sunt trei echipe din Ungaria, DVCS Debrecen, ENKSE Bekescsabai si Ferencvaros Budapesta, toate angrenate in cupele europene. Avem o colaborare buna cu cele trei echipe. Am fost prezenti la turnee organizate de Ferencvaros si Bekescsabai si urmeaza sa mergem la Debrecen. Pentru noi este mai avantajos decat sa chemam echipe din Brasov, Braila sau din alte orase situate la distanta mare de Zalau. Avem si o reciprocitate cu aceste trei echipe. Noi am platit doar transportul in momentul in care am fost la turnee in Ungaria, iar masa si cazarea ne-au asigurat-o ei. La fel vom proceda si noi la acest turneu, a explicat managerul Gheorghe Tadici.

DVCS Debrecen si Ferencvaros Budapesta evolueaza in Cupa Cupelor, iar ENKSE Bekescsabai este angrenata in Cupa EHF, alaturi de Handbal Club Zalau.

De luni s-au alaturat lotului pregatit de Gheorghe Tadici si cele trei internationale de tineret, Adina Muresan, Roxana Varga si Florina Ciobanu, jucatoare prezente saptamana trecuta cu nationala de tineret a Romaniei la un turneu de verificare in Polonia, toate trei avand evolutii bune.

Turneul de pregatire de la Zalau, considerat unul dintre cele mai puternice din ultimii ani, va debuta vineri, de la ora 16:15, cu meciul dintre Ferencvaros Budapesta si ENKSE Bekescsabai, urmand ca de la ora 18, HC Zalau sa intalneasca DVCS Debrecen.

Invinsele se vor intalni sambata, de la ora 9:30, intr-un duel direct, iar de la ora 11:15 este programata partida dintre castigatoarele primelor doua meciuri. Toate partidele vor avea loc in Sala Avram Iancu din Bradet.

Cantonament la Cheile Gradistei

Complexul Turistic Cheile Gradistei, din Moeciu, situat la 30 de kilometri de Brasov si sapte kilometri de Castelul Bran, este deja o locatie bine cunoscuta de echipa HC Zalau, care isi efectueaza de cativa ani stagiile de pregatire, in special cele de iarna, in aceasta locatie. Dispunem de conditii foarte bune, cu sala de antrenament si sala de forta, a precizat tehnicianul zalauan.

Cantonamentul va dura zece zile, plecarea fiind programata luni dimineata, iar revenirea la Zalau in 10 decembrie.

Vor face deplasarea toate cele 17 jucatoare pe care Gheorghe Tadici le are la dispozitie, intre acestea fiind inclusa si junioara Andrada Pop, sportiva cu dubla legitimare la CSS Zalau.

Vineri incepe Mondialul din Brazilia

Prezenta la toate cele 19 editii ale Campionatului Mondial de handbal, nationala de senioare a Romaniei va debuta sambata cu o noua aventura, in Brazilia.

Asteptarile sunt mari. Teoretic, se doreste o medalie, insa vedem daca fetele o vor si obtine. Personal, m-as bucura sa vina chiar si cu un cum a fost considerat acel loc patru obtinut in 2007, a precizat fostul selectioner, Gheorghe Tadici.

Nationala condusa de Radu Voina, din lotul careia fac parte si zalauancele Talida Tolnai si Ramona Farcau, legitimate la Oltchim Ramnicu Valcea, dar si interul Dana Babeanu, care se afla inca sub contract cu HC Zalau, va debuta sambata, impotriva Tunisiei.

Din grupa Romaniei mai fac parte: Franta, Brazilia, Japonia si Cuba.

Programul meciurilor Romaniei: 3 decembrie, ora 19, Romania-Tunisia; 5 decembrie, ora 19, Romania-Cuba; 6 decembrie, ora 21:15, Romania-Japonia; 8 decembrie, ora 23:45, Romania-Brazilia; 9 decembrie, ora 21:15, Romania-Franta. Toate partidele vor fi transmise in direct de postul de televiziune Dolce Sport.

Alte articole

Leave a Comment