Trei dintre echipele romanesti angrenate in cupele europene pastreaza sanse bune pentru a se caliifica in turul al treilea preliminar al cupelor europene.

Rezultatele inregistrate de echipele romanesti in prima mansa din Trei echipe romanesti sunt tot mai aproape de turul al treilea al cupelor europene

turul II preliminar al cupelor europene sunt favorabile pentru trei din cele patru formatii angrenate. CFR Cluj, FCSB si Universitatea Craiova au incheiat fara sa primeasca goluri in meciurile pe care le-au disputat. Prima echipa care a reusit sa obtina victoria a fost CFR Cluj. Campioana Romaniei a trecut cu 1-0 de Maccabi Tel-Aviv, dupa un gol inscris de Omrani. Francezul este singurul marcator al echipei lui Dan Petrescu, in cupele europene.

Casele de pariuri au afisat deja cotele pentru meciul retur pe care CFR Cluj il va juca in Israel. AGentia de pariuri Casa Pariurilor ii considera outsideri pe clujeni, ei avand o cota de 3.30 pentru un nou eventual succes, in timp ce victoria campioanei Ligat Ha’al are o cota ceva mai mica, 2.10. Rezultatul de egalitate asigura formatiei antrenate de Dan Petrescu calificarea in turul urmator al Ligii Campionilor, cota pentru asemenea rezultat este si ea una pe masura, 3.40.

FCSB, CFR si Universitatea Craiova sunt tot mai aproape de turul al treilea

Victorie la pas pentru FCSB. Vicecampioana Ligii 1 a facut scor cu modesta Alashkert, pe care a reusit sa o invinga cu 3-0. De o ora de joc a avut nevoie echipa ros-albastra pentru a deschide scorul. Florin Tanase, Iulian Cristea si Florinel Coman au fost cei trei marcatori ai bucurestenilor. Daca se vor califica In turul al treilea, cei de la FCSB vor juca cu invingatoarea duelului dintre Mlada Boleslav si Ordabasy. Acest meci s-a incheiat 1-1 dupa prima mansa.

O alta echipa care poate reprezenta fotbalul romanesc in turul al treilea din Europa League vine din Oltenia. Universitatea Craiova a scos o remiza alba la Gyor, imporiva celor de la Honved. Oltenii, care au maximum de puncte dupa doua confruntari disputate in prima liga din Romania, au ratat cateva ocazii foarte bune. In chiar ultimul minut, puteau pleca cu toate punctele, dar o lovitura de cap a lui Kelic, a trecut razant pe langa poarta aparata de Rubi Levkovich. Daca reuseste sa se califice, Universitatea Craiova va avea un adversar foarte greu. AEK Atena este cea care ii asteapta deja pe olteni.

Castigatoarea Cupei Romaniei a fost si cea mai vitregita echipa romaneasca angrenata in turul al doilea al cupelor europene. Desi trebuia initial sa joace cu Antwerp, FC Viitorul a aflat cu o saptamana inainte de meci ca va avea alt adversar, respectiv Gent.  Echipa antrenata de Gheorghe Hagi a oferit o replica timida belgienilor, care au inscris de cinci ori pana la pauza. Intr-un final, dupa o repriza secunda ceva mai curajoasa a dobrogenilor, acestia au inscris de doua ori si meciul s-a terminat 6-3 pentru Gent. Astfel, turul al treilea pare sa fie tot mai departe, dar daca reuseste sa se califice pana in acel punct, FC Viitorul ar juca cu invingatoarea dublei AEK Larnaka – Levski Sofia. In tur, cipriotii au castigat cu 3-0.

Rezultatele echipelor romanesti in turul al doilea al cupelor europene

  • CFR Cluj – Maccabi Tel-Aviv 1-0 (Omrani)
  • Alashkert – FCSB 0-3 (Florin Tanase, Iulian Cristean, Florinel Coman)
  • Honved – Universitatea Craiova 0-0
  • Gent – FC Viitorul 6-3 (Asare, Dejaegere, Kubo, Yaremchuk, Kubo, Yaremchuk / Mladen, Tiru, Tiru)

Dupa prima partida, o parte dintre echipe deja isi cunosc adversarele pe care trebuie sa le intalneasca, asta si datorita diferentei mare de scor inregistrata. De exemplu, daca merg in turul al treilea al Champions League, clujenii vor juca cu Celtic, formatie care a trecut cu 5-0 de estonienii de la Nomme Kalju. Craiova va juca cu AEK Atena, echipa deja calificata in turul al treilea, in timp ce FC Viitorul daca intoarce scorul din tur, urmeaza sa joace cu AEK Larnaka. Cipriotii au castigat cu 3-0 in fata bulgarilor de la Levski Sofia.

FCSB este singura echipa romaneasca care inca asteapta cu interes mansa secunda. Mlada Boleslav – Ordabasy s-a terminat 1-1, kazahii deschizand scorul prin Mirzad Mehanovic, pentru ca, Nikolay Komlichenko sa egaleze pe final de prima repriza si sa stabileasca scorul final.

Mansa secunda a echipelor romanesti din cupele europene se disputa peste o saptamana. Pe 30 iulie, CFR Cluj merge la Tel Aviv, iar cele trei echipe romanesti care reprezinta Romania in Europa League vor juca pe 1 august, dupa cum urmeaza:

  • Maccabi Tel Aviv – CFR Cluj, ora 20:00
  • FC Viitorul – Gent, ora 18:00
  • Universitatea Craiova – Honved, ora 19:15
  • FCSB – Alashkert, ora 21:30

Leave a Comment