Trei ani de la plecarea „Uriașului”

Se împlinesc, astăzi, trei ani de la trecerea în neființă a unuia dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut țara noastră, Gheorghe Gușet. Deși marele nostru sportiv a plecat acum trei ani, fizic, către „o lume mai bună”, spiritul lui rămâne pe mai departe în inimile tuturor celor care l-au cunoscut sau l-au urmărit în competițiile interne și internaționale, de-a lungul carierei sale. 

Recorduri naţionale, balcanice, titluri naţionale şi balcanice, locul 5 obţinut în 2006 la Campionatul Mondial de la Moscova, care este cea mai bună performanţă din toate timpurile a unui aruncător român de greutate, precum şi prezenţele la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice sunt cele mai importante performanţe realizate de Gheorghe Guşet în cariera de sportiv.

Gheorghe Gușet (28 mai 1968 – 12 iunie 2017)

Gheorghe Guşet rămâne cel mai bun aruncător român de greutate din toate timpurile, iar în “Cartea de Aur” a Federaţiei Române de Atletism, “Uriaşul din Carpaţi” se află pe primul loc în clasamentul sportivilor cu cele mai multe prezenţe în competiţiile internaţionale.
Într-o dimineaţă de vară a anului 2017, când altădată îşi făcea planul de antrenamente înaintea marilor competiţii la care urma să participe, “Marele Guşet” a fost învins de moarte, ultima si singura “greutate” pe care nu a mai putut să o arunce departe de el, așa cum a făcut, timp de 25 de ani, în competițiile care i-au adus zeci de trofee și medalii, purtând această ramură deosebită a sportului pe cele mai înalte culmi.

Nu vei fi niciodată uitat, Uriașule!

2 Thoughts to “Trei ani de la plecarea „Uriașului””

  1. Anonim

    Nefiinta e o lume mai buna?! Pai ori e nefiinta adica esti ateu si nu crezi intr-o alta dimensiune a existentei, ori crezi intr-o „lume mai buna” si nu mai folosesti nefiinta! Ce crestini suntem noi???!

    1. Anonim

      De ce vrei sa umbresti un articol comemorativ, referitor la un om atat de special, cu un comentariu atat de inutil?

Leave a Comment