Tiberiu Marc, preşedinte onorific HC Zalău: „Lipsa unui pivot valoros a fost, de multe ori, decisivă în rezultatele echipei”

Handbal Club Zalău va susţine miercuri primul meci oficial pe teren propriu din 2016, urmând să primească vizita formaţiei SCM Craiova. Partida a fost programată, iniţial, pentru data de 16 ianuarie, dar meciul a fost amânat la solicitarea grupării oltene, care a evoluat în Cupa Cupelor.
Echipa condusă de Gheorghe Tadici a fost aproape de a transfera în pauza de iarnă un pivot din Bosnia, Tamara Bokaric, dar handbalista a avut pretenţii financiare peste aşteptările conducerii clubului, astfel că nu a fost păstrată în lot. În aceste condiţii, Gheorghe Tadici se vede nevoit să „reprofileze” una dintre handbalistele pe care le are la dispoziţie.
„Este clar că nu am găsit cea mai bună soluţie pentru postul de pivot. Nici una dintre cele două variante pe le-am avut nu a fost ceea ce aveam noi nevoie, mai ales că facem mereu comparaţie cu jucătoarele care au evoluat în trecut pe acest post. Lipsa unui pivot valoros a fost, de multe ori, decisivă în rezultatele echipei. Din păcate, nu s-a găsit nici în pauza competiţională o variantă care să fie convenabilă şi din punct de vedere financiar, astfel că antrenorul va trebui să găsească o soluţie cu jucătoarele din lotul pe care-l avem la dispoziţie. În această perioadă, sunt doar jucătoare care ar fi disponibile să-şi părăsească echipele doar dacă primesc oferte mai bune, iar noi nu ne permitem să licităm”, a declarat preşedintele onorific al HC Zalău, Tiberiu Marc.
Chiar dacă este conştient de valoarea adversarului, preşedintele de onoare al clubului zălăuan consideră că partida cu Craiova, programată la ora 17:45, în Sala Sporturilor, trebuie câştigată.
„Echipa din Craiova a făcut surprize şi în cupele europene, pare să fie într-o formă bună. Va fi un meci greu, dar sper să prindem o zi bună şi să câştigăm. Pentru noi, meciurile de acasă sunt foarte importante şi urmează partide şi mai grele acasă. În luna februarie vom întâlni HCM Baia Mare, unde va fi foarte greu să obţinem un rezultat favorabil. În sport se pot întâmpla şi minuni, dar calculele spun că şansele noastre la victorie sunt minime”, a mai afirmat Marc.
HC Zalău ocupă poziţia a noua în Liga Naţională, dar cu un meci mai puţin disputat.

Alte articole

2 Thoughts to “Tiberiu Marc, preşedinte onorific HC Zalău: „Lipsa unui pivot valoros a fost, de multe ori, decisivă în rezultatele echipei””

  1. Anonim

    IL PROPUN PE PAUL MAGHIU PNETRU POSTUL DE PIVOT!

  2. Si pe Marc ca antrenor

    ca tot ii place sa se bage in treburi care nu il privesc…

Leave a Comment