Teren de fotbal nou la Buciumi

Locuitorii din Buciumi au sărbătorit la finalul săptămânii trecute zilele comunei, ocazie cu care a fost inaugurat şi noul teren de fotbal. În ciuda faptului că activează la nivelul Ligii a V-a, echipa Cetatea Buciumi va dispune începând cu noul sezon de un teren nou, împrejmuit şi dotat cu bănci de rezerve moderne. Terenul nu dispune încă de vestiare, dar se are în vedere şi construirea unei astfel de clădiri.
„Lucrările le-am început anul trecut, am însămânţat terenul, l-am împrejmuit şi ne bucurăm că echipa Cetatea Buciumi poate să-şi desfăşoare meciurile în comună. Am reuşit să inaugurăm şi să sfinţim noul teren de fotbal chiar cu ocazia zilelor comunei şi mă bucur foarte mult pentru acest lucru”, a declarat primarul Ioan Eugen Lazăr.
Cinci preoţi au fost invitaţi la slujba de sfinţire a noului teren de fotbal, iar la final a avut loc un meci amical între echipa locală, Cetatea Buciumi şi AS Creaca Jac, tot o formaţie ce activează în Liga a V-a, scorul final fiind 4 – 1 în favoarea gazdelor.
„După doi ani în care am susţinut jocurile de pe teren propriu pe terenul din Agrij, vom putea juca începând din noul sezon în comuna noastră. În urmă cu doi ani am terminat pe primul loc în Seria Est, anul acesta am terminat pe locul doi în Seria Centru, iar în viitor ne dorim să promovăm în Liga a IV-a. Încă nu dispunem de toate condiţiile necesare promovării în Ligii a IV-a, dar se are în vedere şi construirea unor vestiare, tocmai pentru a putea face pasul spre eşalonul superior”, a afirmat Dan Lucaciu, antrenorul echipei Cetatea Buciumi.
Ultima echipă care a evoluat în comună a fost Măgura Buciumi, în urmă cu mai bine de 20 de ani. „Ne bucurăm că după mai bine de 20 de ani, comuna Buciumi are din nou echipă de fotbal. Pe viitor ne dorim să construim şi vestiare, fiindcă intenţionăm să promovăm în Liga a IV-a. Mi-am dorit de mult timp să reînfiinţăm o echipă de fotbal, iar din postura de Primar mi-a fost mai simplu să realizez acest lucru. Ţin să le mulţumesc şi celor care au fost alături de mine, în special domnilor Dan Lucaciu, Grigore Păşcuţă, Adrian Indrieş şi Aurel Ciupe. Locuitorii comunei şi-au dorit foarte mult să existe o echipă de fotbal, iar acum se pot bucura de acest lucru”, a mai afirmat edilul comunei.
Au fost ani în care existau chiar două echipe de fotbal în comună, Măgura Buciumi şi Atletic Bogdana, ambele fiind însă desfiinţare după Revoluţie.

Leave a Comment