Tenismenii sălăjeni, câştigători la Oradea

Weekend-ul trecut a fost plin de competiţii pentru tenismenii sălăjeni. Cupa „Time-out Benvenuti”, de la Oradea, a fost concursul în care sălăjenii au obţinut cele mai bune rezultate. Dobai Raul, de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei a câştigat categoria de 14 ani, după ce l-a învins în finală, cu scorul de 6 – 3, 6 – 1, pe Andrei Brisc, de la CSM Zalău. Până în ultimul act al competiţiei, cei doi sportivi sălăjeni au câştigat trei meciuri.

Dobai a dispus în primul meci cu scorul de 6 – 1, 6 – 1 de medieşeanul Christian Halmaciu. Victoria din sferturile de finală a fost şi mai clară, 6 – 0, 6 – 0 în faţa timişoreanului Lucas Neagu. Sportivul pregătit de Barna Krisztian a avut în semifinale un nou adversar din Mediaş, Ştefan Bîrsan, pe care l-a învins cu 6 – 1, 6 – 0.
La fel ca Dobai, Andrei Brisc s-a calificat, şi el, direct în turul doi de pe tabloul principal, unde l-a întâlnit pe sătmăreanul Csaholczy Arnold, învingându-l pe acesta cu scorul de 6 – 2, 6 – 1. Tenismenul pregătit de Constantin Carp a dispus cu acelaşi scor şi de Alin Glogoveta, de la CSO Cugir, în faza sferturilor de finală, iar în semifinală l-a învins cu 6 – 3, 6 – 2 pe Constantin Velicea, de la CSS Mediaş.
Trif-Dan Mihai, de la CSM Zalău, a concurat şi el la această categorie, dar acesta a câştigat un singur meci, 6 – 0, 6 – 2 cu Daniel Bodea, de la Bihorul Beiuş.
Victor Negrean, de la Palatul Copiilor Zalău, a fost eliminat încă din primul meci de orădeanul Farkas-Pall Szabolcs, în faţa căruia a pierdut cu 0 – 6, 3 – 6.
Proba de dublu a categorie de 14 ani a fost câştigată de zălăuanul Andrei Brisc, care a făcut pereche cu Nimrod Nemeş, de la Sănătatea Oradea.
Cei doi au învins în semifinală cuplul format din Raul Dobai şi Vlad Rusu, ambii de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei.
La categoria 16 ani, Raul Ciupe, de la Palatul Copiilor Zalău, a câştigat două meciuri, dar s-a oprit în semifinale, fiind învins de un sportiv din Bistriţa.
La Alba Iulia a avut loc Cupa „Muhlbach”, competiţie în care Eugen Pînzar, de la CSM Zalău, s-a clasat pe locul patru la categoria 14 ani, înregistrând două victorii şi trei înfrângeri.
Tot la finele săptămânii trecute, zălăuanul Thomas Florean a participat la Cupa „Paris Bercy” de la Cluj, competiţie organizată pe trei nivele: începători, mediu şi masters. Florean a evoluat la nivelul mediu, clasându-se pe locul întâi la final, după ce a câştigat patru meciuri. Acesta a primit la final o cupă, dar organizatorii îi vor acorda şi un bilet de avion (dus-întors) la finala ATP World Tour Masters de la Paris.

Leave a Comment