Tenismeni sălăjeni, pe podium la „Cupa Platinium” de la Bistriţa

Rezultate notabile pentru tenismenii sălăjeni care au participat la ediţia din acest an a „Cupei Platinium” de la Bistriţa. Evenimentul a fost organizat de Grand Slam Tennis Club, făcând parte din calendarul naţional Tenis Partener. Sălajul a fost reprezentat de mai mulţi practicanţi ai „sportului alb”, iar cele mai bune rezultate au fost obţinute de Bogdan Cuceu, Alin Mercea, Vlad Mercea şi Ionuţ Bălăjel.
Bogdan Cuceu, cel care este şi antrenor, a participat la nivelul 9, clasându-se pe primul loc la finalul întrecerii, după o evoluţie foarte bună. La acest nivel au fost şase participanţi, împărţiţi în două grupe, iar Cuceu a înregistrat o victorie şi o înfrângere în faza grupelor. În semifinale, zălăuanul l-a învins cu 6 – 3, 6 – 1 pe Alexandru Vianu, iar finala a câştigat-o cu 7 – 6, 6 – 2 împotriva lui Titus Dohotar.
Un alt rezultat foarte bun a fost obţinut de Ionuţ Bălăjel, care a participat la nivelul 5, clasându-se tot pe primul loc la final. După o victorie fără emoţii în primul meci, 6 – 1, 6 – 1 împotriva lui Dan Cataranciuc, Bălăjel l-a învins în a doua partidă cu scorul de 6 – 2, 6 – 0 pe sălăjeanul George Cadar. Tot un sălăjean a fost adversarul lui Bălăjel şi în turul următor, Cristian Tărău, pe care l-a învins cu 6 – 3, 6 – 0. După un meci fără emoţii în semifinale, unde l-a întâlnit pe Mihai Covrig, Bălăjel a jucat finala împotriva lui Emiliano Silvestri, de care a dispus în două seturi: 6 – 3, 6 – 2.
Alţi doi tenismeni, Vlad Mercea şi tatăl acestuia, Alin Mercea, au obţinut două locuri doi la nivelul 4, respectiv la nivelul 6. Tânărul Vlad Mercea a avut culoar liber în primul tur, apoi a obţinut două victorii pentru a accede în finală, unde a cedat în faţa Marius Puică.
Alin Mercea a cedat în finala nivelului 6 cu scorul de 4 – 6, 5 – 7 împotriva lui Dan Paşca.
Sălajul nivelul 7, Sălajul l-a avut reprezentant pe Daniel Sitaş, care nu a reuşit să treacă de faza grupelor.

Leave a Comment