Tenismenă de la CSM Zalău, la cea mai importantă competiţie continentală rezervată mini-cadeţilor

Demjen Eszter, sportivă antrenată de Victor Puie, va participa la finalul acestei luni la Euro Mini Champ, cel mai important concurs de tenis de masă din Europa rezervat sportivilor cu vârste cuprinse între 11 şi 12 ani

Fără îndoială, Demjen Eszter este unul dintre cele mai bune produse de viitor ale tenisului de masă zălăuan. Tenismena legitimată la CSM Zalău are doar zece ani, iar la concursurile la care a participat în trecut a reuşit să învingă şi adversare mai mari cu un an. De altfel, Euro Mini Champ, competiţie la care Demjen va reprezenta România, este rezervată sportivilor cu vârste între 11 şi 12 ani. Pe lângă tenismena zălăuană, România va mai avea trei reprezentante la evenimentul programat în perioada 26 – 28 august, la Strasborg (Franţa).
„Demjen Eszter este o sportivă de viitor, cu un real talent. Îmi pun mari speranţe în această tenismenă şi sunt convins că avea un cuvând de spus în tenisul de masă din România”, a afirmat antrenorul Victor Puie.
Demjen se află în aceste zile într-un stagiu de pregătire la Carei, alături de alţi nouă sportivi din cadrul Clubului Sportiv Municipal Zalău.
„În cantonament sunt zece sportivi cu vârste până în 13 ani, iar cantonamentul a început miercuri dimineaţa şi se va încheia în data de 9 august”, ne-a informat Victor Puie.
În perioada 13 – 14 august este programată la Constanţa „Cupa Federaţiei”, una dintre cele mai importante competiţii din calendarul naţional, iar la eveniment urmează să participe şi trei tenismene de la CSM Zalău. Competiţia se organizează la două categorii. Prima va fi rezervată sportivilor născuţi în 2004, iar cea de-a doua, tenismenilor născuţi în 2005, 2006 şi 2007, unde vor avea drept de participare primii 32 de sportivi din clasamentul naţional la categoria 8 – 10 ani.
CSM Zalău va fi reprezentat la Cupa Federaţiei de Demjen Eszter, Mara Onicaş şi Briana Iacob.
În urmă cu o lună, Demjen a participat la „Paleta de Argint”, cea mai importantă competiţie după Campionatul Naţional, eveniment la care sportiva a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria 10 ani feminin.

Leave a Comment