Tadici, preşedintele cluburilor din Liga Naţională

Tadici, preşedintele cluburilor din Liga Naţională

Conducătorii de cluburi au decis să înfiinţeze un Consiliu Consultativ care să le reprezinte interesele la FRH, votându-l în unanimitate ca preşedinte pe fostul selecţioner al României, Gheorghe Tadici

Federaţia Română de Handbal i-a convocat la începutul acestei săptămâni pe antrenorii şi conducătorii de cluburi pentru a discuta modificarea sistemului competiţional începând cu sezonul 2012 – 2013, dar şi alte probleme legate de handbalul românesc atât cel masculin, cât şi feminin.

Întâlnirea cu antrenorii au avut loc luni şi marţi, iar miercuri au fost chemaţi la dezbateri conducătorii de cluburi. Aceştia au decis să înfiinţeze un Consiliu Consultativ care să le reprezinte interesele. Au fost alese cinci cluburi, două fiind numite din oficiu: Oltchimul la feminin şi HCM Constanţa la masculin, după care s-au votat încă trei cluburi. La fete au mai fost alese HC Zalău şi Rulmentul Braşov, iar la băieţi, Suceava. S-a trecut apoi la votul pentru desemnarea unui preşedinte care să reprezinte toate cluburile din Liga Naţională, managerul echipei HC Zalău, Gheorghe Tadici fiind ales de toţi cei 26 de conducători de cluburi prezenţi la întâlnire. Trebuie să recunosc că am simţit o satisfacţie pentru că nu a existat niciun vot împotrivă.

Oamenii apreciază ce am făcut pentru handbalul românesc, altfel nu-mi explic de ce să mă fi votat mai ales cei de la masculin cu care nu am mari tangenţe. Am un sentiment că nu am trecut degeaba prin viaţă. Mă bucur şi că HC Zalău a fost ales între cele cinci cluburi. Sincer, nu mă aşteptam ca să fim aleşi între cele cinci cluburi, dar nici ca eu să fiu votat preşedintele acestui Consiliu Consultativ, ne-a precizat fostul selecţioner al României.

În ceea ce priveşte schimbarea sistemului competiţional, propunerea Oltchimului de a înfiinţa o Superligă a fost respinsă, majoritatea antrenorilor şi conducătorilor de cluburi fiind de acord cu un sistem format din 12 echipe, încheiat cu turnee de play-off şi play-out.

Gheorghe Tadici nu pare însă să agreeze acest sistem. Nu cred că este o soluţie cea cu 12 echipe, fiindcă şi Reşiţa, care este pe ultimul loc, are 3 – 4 jucătoare care pot activa oricând la echipe din prima jumătate a clasamentului. Şi aşa există probleme la Cluburile Sportive Şcolare, iar dacă noi reducem numărul echipelor se va reduce şi aria de selecţie, este de părere managerul echipei zălăuane.

Liga Naţională de handbal feminin se va relua în data de 27 februarie, în această perioadă având loc acţiuni ale loturilor naţionale de junioare şi tineret. Tadici este de părere că ar fi fost benefică şi o acţiune a lotului naţional de senioare, chiar dacă era vorba de un lot B, în care să fie selectate jucătoarele care pot face schimbul de generaţii.

Leave a Comment