Tadici a depus contestaţie după jocul de la Craiova

Chiar dacă întâlnea una dintre formaţiile clasate pe un loc de cupă europeană în sezonul trecut, HC Zalău a jucat cu multă ambiţie miercuri după-amiaza, pe terenul Craiovei, unde a cedat la limită, 32 – 33 (15 – 16). Totuşi, cu mai multă atenţie în faza de apărare în ultimul sfert de oră, handbalistele zălăuane puteau să se întoarcă de la Craiova cel puţin cu un rezultat de egalitate. Echipa lui Tadici a avut avantaj de două goluri cu un sfert de oră înainte de final, 25 – 23, iar Klimec a irosit şansa de a-şi duce echipa la trei lungimi distanţă, ratând o aruncare de la şapte metri. Zalăului nu i-a mai ieşit nimic în următoarele cinci minute, iar oltencele Simonei Gogârlă au revenit de la minus doi la plus doi, ducând scorul la 27 – 25. Tabela a arătat 33 – 31 în minutul 58, după un gol primit prea uşor, printre picioare, de portarul Adina Mureşan, care până atunci făcuse o partidă foarte bună. Constantinescu a suprins apărarea Craiovei cu o aruncare “din poignet” şi a făcut 32 – 33 când s-a trecut în ultimul minut de joc. Craiova a ratat ultimul atac, dar Zalăul a rămas în inferioritate numerică după eliminarea Claudiei Constantinescu. Trif s-a grăbit pe faza de atac, a trimis o pasă la intercepţie, dar zălăuancele au recuperat mingea aproape de poarta Adinei Mureşan. Arbitrii au eliminat şi o jucătoare din tabăra Craiovei, dar timpul era prea scurt ca Zalăul să mai poată înscrie. Echipa lui Tadici a beneficiat doar de o aruncare de la nouă metri după fluierul final, trimisă în zid de Diana Puiu.
La eşecul Zalăului a contribuit, într-o anumită măsură, şi prestaţiile celor doi arbitri din finalul jocului, iar managerul Gheorghe Tadici chiar a depus o contestaţie pentru faptul că Landre, deşi era eliminată, a rămas în blocaj după fluierul final la aruncarea de la nouă metri a Dianei Puiu. „Rezultatul nu se va modifica, dar măcar să se iau măsuri împotriva celor care au greşit. După aspectul meciului şi după cum a decurs jocul, trebuia să câştigăm partida de la Craiova. Au fost însă mai multe aspecte care au contribuit la acest rezultat, începând de la public, continuând cu maniera de arbitraj până la prestaţia anumitor jucătoare din echipa noastră. Am înscris 32 de goluri, dar am încasat 33, ceea ce este nepermis într-un meci cu echipa din Craiova. Cel puţin opt goluri ale gazdelor nu le-am înţeles, iar arbitrii le-au validat”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
SCM Craiova: Petrescu, J. Zivkovic – Georgescu (7), Zivkovic (6), Apipie (5), Florica (3), Horobeţ (2), Ianaşi (2), Landre (2), Cioaric (2), Iovănescu (1).
HC Zalău: Diaconu, Mureşan, Inculeţ – Constantinescu (11), Klimek (8), Puiu (6), Bardac (4), Trif (1), Lazăr (1).
Pentru HC Zalău urmează sâmbătă, de la ora 11, duelul de pe teren propriu cu CSM Ploieşti, o formaţie care a făcut achiziţii importante în pauza din această vară.
„Va fi un meci foarte dificil, fiindcă după CSM Bucureşti, echipa din Ploieşti a făcut cele mai multe transferuri în această vară, începând de la antrenor. A transferat şi o seriede jucătoare străine, ceea ce, o spun încă o dată, nu este benefic pentru handbalul din România şi pentru echipa naţională. CSM Ploieşti este o echipă care se respectă. Va ajunge la Cluj în cursul zilei de joi, vineri se va antrena acolo, după care va veni la Zalău şi va fi cazată la Hotel Brilliant. Echipa din Ploieşti beneficiază de susţinere foarte mare, iar ca obiectiv şi-a propus o clasare pe unul din primele trei locuri. Sper ca spectatorii să vină la sală în număr cât mai mare şi să ne susţină, iar fetele să facă un joc la fel de bun ca în partida cu HCM Roman”, a mai precizat Gheorghe Tadici.
Conducerea clubului pune în continuare la dispoziţie abonamente pentru actualul sezon al Ligii Naţionale, care pot fi achiziţionate zilnic, între orele 15 – 16, de la casieria Sălii Sporturilor. Preţul abonamentelor variază între 40 şi 100 de lei. Relaţii suplimentare la directorul sportiv, Gheorghe Sâna – 0741138911.
Finanţator HC Zalău: Consiliul Judeţean Sălaj. Acţionari: Inserco, Total AS, Ady Com, Damco Press. Colaboratori: Cento Group, Hanul Drumeţilor, Brilliant Parc, SC STC Invest SRL, Vidalis, Magazin Sălăjean, Sălăjeanul TV şi Accent Art.

One Thought to “Tadici a depus contestaţie după jocul de la Craiova”

  1. Ioan

    Zalaul trebuia sa castige . Au fost furate de aranjamentele cu doi arbitri de KK si nimic mai mult . Rusine FRH!

Leave a Comment