Szabo Robert şi-a asigurat bronzul naţional

Pugilistul zălăuan va boxa azi în semifinale, în faţa craioveanului Ovidiu Grecu

Pugilistul de la Clubul Sportiv Municipal Zalău are asigurată medalia de bronz, la categoria 75 de kilograme, după ce, miercuri seara, l-a învins la puncte pe Radu Ştefan, de la Dinamo Bucureşti. „A fost un meci puternic, fiindcă Robert a avut un adversar destul de valoros”, ne-a precizat antrenorul Ioan Dragoş. Semifinalele sunt programate azi, Szabo Robert urmând să boxeze împotriva unui pugilist de la Universitatea Craiova, Ovidiu Grecu. „Va fi un meci greu, dar sper ca Robert să nu întâmpine mari probleme în obţinerea victoriei”, a adăugat antrenorul de la CSM Zalău.
Andrei Sabău, care boxează la categoria 64 de kilograme, a rămas şi el în lupta pentru medalie, câştigând la puncte în faţa bucureşteanului Robert Mocanu, de la Box Club Simion. Sabău a boxat aseară, după închiderea ediţiei, pentru medalia de bronz, însă urma să întâlnească un adversar puternic, cotat cu prima şansă la victorie, Mihai Dezrobitu, de la Râmnicu Vâlcea.
Cel de-al treilea reprezentant al CSM Zalău, Răzvan Calotă, a ieşit din competiţie încă după primul meci. Acesta a fost învins de o manieră categorică de craioveanul Leonard Curti, la categoria 64 de kilograme. „Răzvan este un pugilist tânăr, fără experienţă. Era frumos să câştige măcar un meci, însă intenţia noastră a fost ca el să acumuleze experienţă. Abia la anul ne vom propune un obiectiv”, a mai declarat Ioan Dragoş.
Vă reamintim că la Campionatul Naţional de box, rezervat tineretului, ce are loc în această perioadă la Câmpulung Muscel, s-au înscris 105 pugilişti, care boxează la zece categorii de greutate.
Finalele competiţiei sunt programate mâine.

Leave a Comment