Supercupa României dintre Zalău şi Craiova se joacă abia în 2017

Supercupa României la volei masculin revine în prim-plan după o pauză de foarte mulţi ani. S-a mai discutat despre acest subiect în anii antreriori, dar Zalăul a rămas fără adversar după ce Tomis Constanţa s-a retras din toate competiţiile oficiale din cauza problemelor financiare. Supercupa României se va disputa în cele din urmă în acest sezon, însă, abia la începutul anului viitor. Iniţial, oficialii Federaţiei Române de Volei au stabilit ca partida dintre Volei Municipal Zalău, care este câştigătoare Cupei României şi campioana Universitatea Craiova să se dispute în luna decembrie, însă, ambele formaţii sunt angrenate în cupele europene, astfel că evenimentul va avea loc cel târziu în luna martie. Partida dintre cele două formaţii se va disputa pe un teren neutru, cel mai probabil în Sala Polivalentă „Transilvania” din Sibiu.
Organizarea Supercupei României atât la masculin, cât şi la feminin a fost aprobată în şedinţa Consiliului Director din data de 24 octombrie.
Universitatea Craiova a câştigat în acest an în premieră titlul de campioană naţională, în timp ce Volei Municipal Zalău şi-a adjudecat trofeul Cupei României atât în sezonul trecut, cât şi în urmă cu doi ani. Zălăuanii au învins în acest an Ştiinţa Explorări Baia Mare, iar în urmă cu două sezoane, Tomis Constanţa.

Leave a Comment