Zălăuan cercetat pentru trafic de persoane în Germania, prins de poliţiştii sălăjeni

Poliţiştii sălăjeni din cadrul Biroului Rutier au depistat miercuri, 2 noiembrie, în trafic, un bărbat de 31 de ani din Zalău, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru trafic de migranţi. Cel în cauză a fost prezentat Curții de Apel Cluj, care a emis mandat de  arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanţa clujeană a admis, joi, 3 noiembrie, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, privind sesizarea autorităţilor judiciare din Germania, referitor la executarea mandatului european de arestare emis de către Procuratura Traunstein prin procurorul şef, în data de 27 septembrie 2016, pe baza mandatului de arestare preventivă emis de Judecătoria Laufen, faţă de Herle Viorel. În consecinţă, magistraţii au dispus luarea măsurii arestării inculpatului pe o durată de 30 zile, începând din data 3 noiembrie 2016, şi până în 2 decembrie 2016.

Fapta s-a întâmplat în anul 2015, atunci când zălăuanul ar fi ajutat câţiva cetăţeni străini să pătrundă ilegal pe teritoriul Germaniei. Bărbatul a fost încarcerat, iar până la definitivarea procedurilor de predare, acesta se va afla în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, urmând a fi predat autorităţilor germane după îndeplinirea procedurilor legale.

Activităţile ce se vor desfăşura în continuare nu vor putea, în nicio situaţie,  să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie de care persoana beneficiază până la rămânerea definitivă a unei hotărâri judecătoreşti.

Alte articole

One Thought to “Zălăuan cercetat pentru trafic de persoane în Germania, prins de poliţiştii sălăjeni”

Leave a Comment