Supercupa României, competiţia organizată în premieră de AJF Sălaj

Organizarea Supercupei României la nivel de judeţ a fost unul dintre proiectele prezentate de preşedintele Daniel Sabou înaintea alegerilor desfăşurate în luna februarie a anului trecut. AJF Sălaj a stabilit ca partida să aibă loc în data de 14 august, locaţia nefiind încă stabilită.

Pentru prima dată în istoria fotbalului sălăjean, Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Sălaj va organiza în această vară faza judeţeană a Supercupei României, un meci în care, potrivit regulamentului, se întâlnesc echipa câştigătoare a Ligii a IV-a şi formaţia care şi-a adjudecat Cupa României. În Sălaj, Unirea Mirşid a câştigat eventul, astfel că Supercupa României la nivel de Sălaj se va disputa între formaţia din Mirşid şi finalista Cupei României, care este Rapid Jibou.
Va fi al patrulea duel din acest sezon între cele două formaţii. În jocul tur din campionat, formaţia din Jibou s-a impus cu scorul de 3 – 0, iar în returul de la Popeni, Unirea Mirşid şi Rapid Jibou au terminat la egalitate, 1 – 1.
Cele două echipe s-au mai întâlnit în finala Cupei României, desfăşurată pe Stadionul Municipal din Zalău, duel câştigat la loviturile de departajare de Unirea Mirşid.
Decizia ca AJF Sălaj să organizeze începând din acest sezon şi Supercupa României a fost stabilită în cadrul unei Adunări Generale, desfăşurată înaintea începerii sezonului 2015 – 2016, reprezentanţii cluburilor din Liga a IV-a fiind de acord cu propunerea preşedintelui Daniel Sabou.
„Organizarea Supercupei României a fost unul dintre proiectele pe care le-am prezentat înaintea alegerilor din luna februarie a anului trecut. Prin organizarea unei astfel de competiţii dăm şansă echipelor de a câştiga încă un trofeu. În acest sezon, Rapid Jibou, care a pierdut finala Cupei României în faţa Mirşidului, are şansa acum de a-şi lua revanşa. Sunt convins că va fi un duel frumos, la fel ca în finala Cupei României”, ne-a declarat preşedintele AJF Sălaj.
Supercupa României va avea loc în data de 14 august, locaţia nefiind încă stabilită. Prima opţiune pentru organizarea acestui meci este Stadionul Municipal, la fel ca finala Cupei României, însă conducerea AJF Sălaj ia în calcul ca loc de desfăşurare şi Stadionul „Nicolae Mandel” din Nuşfalău.

Leave a Comment