Strănepotul celebrului medic Iuliu Haţieganu, ultimul transfer la SCM Zalău

Cu mai puţin de o săptămână înaintea startului returului de campionat, SCM Zalău a reuşit ultimul transfer, aducându-l la echipă pe Andrei Iuliu Haţiegan, un tânăr de 22 de ani care a efectuat perioada junioratului la Universitatea Cluj. Noua achiziţie a Zalăului este strănepotul celebrului medic internist, Iuiu Haţieganu, fondatorul clubului Universitatea şi cel al cărui nume apare atât în Parcul Sportiv al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UBB Cluj-Napoca, cât şi în titulatura Universităţii de Medicină şi Farmacie. Parcul „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a fost ridicat chiar de medic, în memoria copilului său, decedat la vârsta de doar 10 ani. Și are o distincție prețioasă: a primit bronzul la Jocurile Olimpice din 1936, în cadrul unei competiții de arhitectură.

„Pe mine mă cheamă și Andrei, iar pe tata și Nicolae, toate generațiile de Hațieganu sau Hațiegan au purtat prenumele de Iuliu, chiar și al doilea, în cinstea fondatorului”, declara tânărul de 22 de ani în urmă cu mai bine de un an, într-un interviu acordat gsp.ro.

Nepotul celebrului medic a evoluat şi la echipa de seniori a Universităţii, pentru care a marcat şase goluri în 26 de meciuri în sezonul 2018 – 2019, iar în turul sezonului 2019 – 2020, mijlocaşul a activat la Politehnica Iaşi, în Liga I, sub comanda lui Mihai Teja.

Haţiegan este al zecelea transfer pentru formaţia zălăuană, după Robert Popescu, Florin Istrate, Raul Stanciu, Marius Dumitraşcu, Laurenţiu Iorga, Andrei Vaştag, Andrei Pavel, Kis Lorant şi Tudor Ţăranu.

SCM Zalău a intrat in linie dreaptă cu pregătirea pentru retur, debutul fiind programat vineri, pe terenul Unirii Dej. Zălăuanii au susţinut sâmbătă ultimul amical, câştigând cu 3 – 0 duelul cu Sportul Şimleu.

3 Thoughts to “Strănepotul celebrului medic Iuliu Haţieganu, ultimul transfer la SCM Zalău”

  1. Anonim

    Felicitari pentru transferurile făcute de scm Zalău bravo acuma pasca nu poate spune ca nu are jucători de acea nu sunt rezultate jucători sunt acuma salvați a de la retrogradare și urcați cât mai sus în clasament

  2. Ilie

    Din pacate se joaca cu picioarele si capul si nu cu numele !Sa vedem ce pot !

Leave a Comment