Start în marea finală a Diviziei A1

Campioana Tomis Constanţa şi vicecampioana Volei Municipal Zalău vor susţine marţi după-amiaza primul duel din cadrul finalei Diviziei A1, meciul fiind programat la ora 18, în Sala Sporturilor din Constanţa. Miercuri este programat al doilea joc, iar partidele trei şi patru se vor desfăşura la Zalău, la începutul săptămânii viitoare.

Primul trofeu naţional din acest an – Cupa României – a fost câştigat de Volei Municipal Zalău, care a dispus în finală cu scorul de 3 – 0 de CVM Tomis Constanţa, formaţie ce a câştigat eventul în utimele două sezoane. Constănţenilor le-au lipsit, însă, trei jucători importanţi în duelul din cupă, jucători care au revenit la echipă săptămâna trecută, urmând să evolueze în finala din campionat.
Moralul jucătorilor zălăuani este foarte bun după câştigarea Cupei României, dar lucrurile vor arăta cu totul altfel în duelurile din finala campionatului, având în vedere că formaţia de la malul mării abordează jocurile în efectiv complet.
„Ştifi foarte bine situaţia dificilă de la Constanţa. Chiar dacă jucătorii au revenit la antrenamente, sunt demoralizaţi. Am văzut declaraţia lor şi au afirmat că vor neapărat să câştige campionatul, mai ales că au pierdut Cupa României. Şi noi ne dorim acelaşi lucru, iar în cele cinci partide se va vedea cine este mai bun. Oricum, cred că va fi o finală foarte interesantă”, a declarat antrenorul Zalăului, Stoyan Stoev.
„Ne-am pregătit intens şi pentru finala campionatului, la fel cum am procedat înaintea final-four-ului Cupei României. Situaţia va fi mai dificilă, mai ales că la echipa din Constanţa au revenit cei trei jucători. Suntem cu moralul ridicat şi sper să facem jocuri cât mai bune. Ne dorim să câştigăm şi titlul naţional, dar va fi mult mai greu decât a fost în duelul din finala cupei”, este de părere libero-ul zălăuan, Adrian Feher.
Constanţa şi-a reluat antrenamentele joi, iar la şedinţa de pregătire s-au prezentat atât Simeonov şi Petkov, plecaţi de la echipă din cauza problemelor financiare, cât şi libero-ul Rosic, care s-a confruntat cu probleme de sănătate pentru meciul din Cupa României.
„Ca antrenor, mă bucur să am toţi jucătorii la dispoziţie. Este un fapt pozitiv pentru toată lumea din club, pentru că s-a văzut cât este de dificil să joci cu doar nouă jucători. Şi mai dificil este să te antrenezi în astfel de condiţii. Dar nu este suficient că avem lotul complet, nu este de ajuns prezenţa lor în teren. Este necesar să ne revină surâsul pe feţe, să ne regăsim dorinţa de victorie şi să jucăm cu aceeaşi determinare cu care am jucat în Liga Campionilor. Dacă vom reuşi aceste lucruri, eu cred că vom câştiga titlul”, a declarat pentru presa locală antrenorul Tomisului, Martin Stoev.
Echipa zălăuană a câştigat ultima dată campionatul în urmă cu trei ani, sezon în care şi-a adjudecat şi Cupa României, Tomis Constanţa devenind campioană în ultimele două sezoane.
Primul duel dintre cele două echipe este programat miercuri după-amiaza, la ora 18, în Sala Sporturilor din Constanţa, iar miercuri, de la aceeaşi oră, va avea loc a doua partidă din cadrul finalei.
Meciul cu numărul trei se va juca luni, 27 aprilie, la Zalău, iar dacă va fi cazul, jocul cu numărul patru, o zi mai târziu. Dacă scorul la general va fi egal după primele patru dispute, partida decisivă este programată în 2 mai, pe terenul echipei din Constanţa.

Leave a Comment