De peste 50 de ani, La Zalău se joacă fotbal “în pantă”!

Stadionul Municipal are o înclinaţie de aproape 1,70 metri, însă, în ciuda acestei diferenţe de nivel, terenul a fost omologat pentru Liga a II-a de fotbal, dar şi pentru „Grand-Prix”-ul de aruncări, desfăşurat în 2007

Despre Stadionul Municipal din Zalău, în special despre starea jalnică în care se află acesta, s-a scris în repetare rânduri, în speranţa că autorităţile publice locale vor lua măsuri în acest sens, într-o bună zi şi vor începe, la propriu, reabilitarea acestei baze sportive. Stadionul Municipal cuprinde nu doar vestiare, terenul de joc şi pista, din cauza căreia, nu o dată, atleţii de performanţă din Zalău au suferit acidentări destul de grave. În incinta acestei baze sportive se mai află o sală de tenis de masă, alta pentru lupte libere, una de forţă, dar şi un bazin de recuperare. Din păcate, starea tuturor acestor încăperi este desprinsă parcă din filmele de groază.
Dacă imaginea apocaliptică a vestiarelor, dar mai ales a tunelului ce duce spre aceste încăperi este cunoscută de majoritatea oamenilor din municipiu, foarte puţini ştiu, probabil, că, Stadionul Municipal din Zalău are şi o diferenţă de nivel de peste 1,60 de metri. Această diferenţă apare la nivelul suprafeţei de joc, ea fiind mai mare pe pista de alergare.
Problema diferenţei de nivel, una dintre multiplele cu care se confruntă Stadionul din Zalău, există încă din momentul construirii acestuia, adică din anii 1960, iar cei care, de-a lungul timpului, au avut în administrare această bază sportivă, nu s-au gândit să remedieze această problemă în cei peste 50 de ani.
În ciuda acestei diferenţe mari de nivel, suprafaţa de joc de pe Stadionul Municipal a fost omologată pentru Liga a II-a de fotbal, dar şi pentru Grand-Prix-ul de aruncări ce a avut loc la Zalău în 2007.
Diferenţa de nivel de pe Stadionul Municipal din Zalău este unul dintre puţinele astfel de cazuri la nivel naţional, dacă nu chiar singular.

One Thought to “De peste 50 de ani, La Zalău se joacă fotbal “în pantă”!”

  1. Tăunu

    Dacă nu cădea regimul ceauşist, la Brădet se construia un stadion ultramodern. Ani de zile comuniştii au lucrat numai la partea de drenaj a stadionului, nisip, balast, atât au apucat. Pe acel stadion nu s-ar fi făcut niciodată bălţi !

Leave a Comment