Sporturi pe care le poti practica intr-un weekend ploios

Primavara este un anotimp capricios, la fel ca si toamna, cand multe dintre weekend-uri sunt compromise din cauza vremii anoste. Pentru a nu rata distractia de la sfarsitul saptamanii, dupa multe zile stresante petrecute in birou, va oferim o serie de activitati sportive pe care le puteti sustine indoor. Avem pentru dumneavoastra o mai multe recomandari, astfel incat sa putem satisface o plaja cat mai larga de gusturi.

Incepem cu un sport extrem de solicitant, si anume squash-ul. Efortul depus in timpul practicarii acestui sport este unul cu adevarat incredibil. Persoanele care au incercat sa joace macar o data squash stiu despre ce e vorba si ne vor da dreptate. Regulile sunt simple, in sensul in care trebuie sa lovim incontinuu mingea de perete. Si nimic mai mult.

Conform specialistilor de la www.onlineautomatenspiele.net, jocul de squash antreneaza grupele musculare, cat si flexibilitatea, respectiv rezistenta cardiorespiratorie si agilitatea.

Optati pentru acest sport daca aveti o sala prin apropiere, care vine in intampinarea clientilor cu o atmosfera primitoare. Regulile jocului va vor fi explicate de la bun inceput, iar costurile unei distractii de acest gen nu sunt foarte ridicate.

A doua recomandare de pe lista noastra ar fi snooker-ul. Un sport care nu se joaca la noroc (hier), iar fiecare miscare este atent calculata pentru a-i face loc urmatoarei. Si asa mai departe. Este nevoie de foarte mult exercitiu pentru a manevra tacul, mai ales daca sunteti pentru prima data in fata unei mese de snooker.

Snooker-ul este considerat de catre multe persoane mult mai interesant decat biliardul clasic. In salile de biliard exista o agitatie specifica, care te impiedica sa te concentrezi suficient de mult pentru a reusi urmatoarea lovitura. La snooker, insa, lucrurile stau un pic altfel. Il puteti juca intr-un cadru linistit, alaturi de prieteni sau in familie.

In cazul in care doriti sa mergeti la sigur, atunci alegeti intre bowling sau tenis de masa. Asadar, doua moduri foarte distractive in care va puteti weekend-ul sau chiar o seara la mijlocul saptamanii.

Si pentru ca avem printre noi si oameni mai curajosi din fire, mereu deschisi la noi si noi provocari, e bine de stiut ca de ceva ani incoace s-au infiintat sali n care puteti escalada pereti cu ajutorul propriilor forte. Puteti escalada in mod individual peretele de 4-5 metri sau in grup, pentru un plus de competitivitate. Incepatorii trebuie sa urmeze in mod obligatoriu sfaturile instructorilor prezenti la fata locului.

Sala de escalada si inotul

Sala de escalada nu este un loc periculos, dat fiind faptul ca exista foarte multe elemente de siguranta si instructori pentru a va indruma fiecare miscare.

Peretele este impartit pe mai multe trasee de diferite grade de dificultate. Incepeti cu varianta cea mai usoara si continuati, gradual, cu alte noi provocari ce vor aparea pe parcurs. Foarte multe grupe de muschi sunt puse in miscare, iar entuziasmul nu ar trebui sa va paraseasca prea curand.

Finalul oricarei miscari va fi prevazut in mod neaparat si cu cateva zeci de minute petrecute la bazinul de inot. Un sport minunat care ar trebui sa fie practicat de cat mai multe persoane. In majoritatea oraselor din tara sunt disponibile piscine pe care le puteti frecventa sau stranduri, in anotimpul cald. Cele mai pretentioase bazine sunt dotate cu mai multe culoare si, bineinteles, o calitate mai buna a apei de imbaiere.

Preturile practicate nu sunt exagerat de mari, in special pe timp de vara, iar unele locatii pot fi dotate si cu saune, mese de masaj sau alte activitati de recreere. Principalul avantaj al inotului este ca nu presupune un echipament foarte scurt, mai ales atunci cand il practicati din placere si nu va ganditi sa faceti sport de performanta.

 

Leave a Comment