Sportul Şimleu – şi bătută, şi cu banii luaţi

Pe lângă faptul că au pierdut meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a cu scorul de 3 – 5 în faţa bihorenilor de la CS Sânmartin, după ce conduceau cu scorul de 3 – 2 în minutul 87, jucătorii echipei Sportul Şimleu s-au ales cu sancţiuni drastice în urma protestelor asupra deciziilor luate de centralul sătmărean, Ovidiu Mazilu

Campioana judeţului Sălaj la fotbal, Sportul Şimleu, a ratat promovarea în Liga a III-a după ce a pierdut cu scorul de 3 – 5 meciul de baraj în faţa campioanei judeţului Bihor, CS Sânmartin. Totul a decurs bine în partida de săptămâna trecută până în minutul 87, când, în urma unei faze controversate la care jucătorii şimleuani au solicitat fault asupra portarului Mihai Blidar, Sânmartin a egalat scorul la trei. Au urmat proteste din partea jucătorilor şimleuani asupra arbitrului de centru, Florin Mazilu, iar cel mai deranjat de decizia sătmăreanului a fost fundaşul Florin Ţurcaş, care a şi fost eliminat. Mazilu susţine că ar fi fost chiar lovit de către jucătorul şimleuan, însă, acesta din urmă susţine că doar i-a adus injurii. Evenimentele petrecute la finalul jocului de la Câmpia Turzii au fost analizate în şedinţa Comisiei de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, desfăşurată miercuri, iar măsurile luate împotriva jucătorilor şimleuani sunt foarte drastice.
Cel mai afectat este fundaşul Cristian Ţurcaş, care a primit o suspendare de 16 etape, dar şi o amendă de 4.800 de lei.
Preşedintele clubului şimleuan, Bogdan Pop, a aflat de la noi care sunt sancţiunile luate în urma şedinţei Comisiei de Disciplină. „Nu-mi vine să cred ce aud. Chiar nu pot să înţeleg cum se pot lua astfel de măsuri împotriva unor jucători din Liga a IV-a, mai ales că, Ţurcaş susţine că nu l-a lovit pe arbitru. 16 etape de suspendare înseamnă mai mult de un tur de campionat, având în vedere că Liga a IV-a Sălaj va fi alcătuită în sezonul următor din 14 echipe, iar suma de 4.800 de lei este colosală, fiindcă că un fotbalist din Liga a IV-a are un venit lunar foarte mic. Pratic, după o astfel de sancţiune asupra unui jucător, nu faci altceva decât să-l determini să renunţe la fotbal”, a reacţionat preşedintele clubului Sportul Şimleu.
De sancţiuni nu a scăpat nici Adrian Brege, care a fost suspendat şase etape şi amendat cu suma de 1.700 de lei, dar nici portarul Mihai Blidar, care a fost sancţionat cu trei etape de suspendare şi cu 1.000 de lei amendă. Şi, ca tacâmul să fie complet, cei din Comisia de Disciplină au amendat şi clubul şimleuan cu suma de 230 de lei. „Amenzile sunt foarte mari. Suma se ridică la 7.730 de lei, bani cu care noi ne plătim arbitrajul mai mult de jumătate din campionat. Voi discuta şi cu celelalte persoane din conducere, fiindcă nu este normal ce s-a decis la Comisia de Disciplină şi vom încerca, dacă va fi posibil, să facem apel”, a concluzionat Bogdan Pop.
Meciul de baraj dintre Sportul Şimleu şi CS Sânmartin a fost oficiat de o brigadă sătmăreană, avându-l la centru pe Florin Mazilu, ajutat la cele două linii de Sergiu Neichi şi Dănuţ Vasile. Observator de joc a fost delegat arădeanul Adrian Lucaci, iar observaor din partea Comisiei Centrale de Arbitri, clujeanul Patriţiu Abrudan.
În urma şedinţei Comisiei de Disciplină desfăşurată miercuri, au fost sancţionate şase din cele 21 de cluburi care au susţinut meciuri de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.

 

 

Leave a Comment