Sportul Şimleu a scos Zalăul din Cupa României încă din prima fază a competiţiei

„Amatorismul a învins performanţa”. Ca, aşa se poate descrie în câteva cuvinte duelul desfăşurat miercuri după-amiaza, la Şimleu Silvaniei, între Sportul din localitate şi Sport Club Municipal Zalău, din cadrul primei faze a Cupei României.

Echipa zălăuană pornea din postura de favorită certă, în timp ce şimleuanii se bazau pe ambiţia şi dorinţa de afirmare a jucătorilor. În teren, nu s-a văzut aproape dincio diferenţă între cele două echipe. Ambele formaţii au avut câteva ocazii importante în prima parte, iar Zalăul a lovit şi bara transversală, prin şutul trimis de Raul Stanciu, din marginea careului de 16 metri. Zălăuanii au avut o mai bună posesie atât în prima parte, cât şi în repriza secundă, dar cei care au deschis scorul au fost şimleuanii. Marcator a fost tocmai fostul portar al Zalăului, Claudiu Băican, transferat în această vară la Sportul Şimleu, unde a decis să evolueze ca jucător de câmp. Acesta l-a învins pe portatrul Alexandru Pop cu un şut de la marginea careului, la doar câteva minute după începerea reprizei secunde. Timpul se scurgea în favoarea gazdelor, iar oaspeţii păreau tot mai agitaţi, conştienţi de faptul că au nevoie de două goluri pentru o calificare în faza următoare a competiţiei. Zalăul a atacat în valuri spre finalul jocului, aşa cum era de aşteptat, iar golul a venit în minutul 90+2, prin fundaşul Alin Mutu, care a reluat cu capul în plasă lovitura de colţ executată de Florin Istrate. Zalăul putea închide conturile după numai un minut, dar lovitura de cap trimisă de Mihai Onicaş din aproximativ opt metri ajuns în bara transversală, astfel că s-a ajuns la reprizele de prelungiri.

Formaţia vizitatoare a avut o posesie mai bună şi de această dată, dar fără rezultat pe tabelă, ajungându-se la „loteria penalty-urilor”, unde şimleuanii s-au impus cu 7 – 6, eliminând astfel o echipă cu jucători mult mai valoroşi şi cu pretenţii mult mai mari.

SCM Zalău părăseşte astfel Cupa României încă din prima fază, o înfrângere greu de digerat pentru toate persoanele din cadrul clubului. În urma acestui rezultat, antrenorii Marius Paşca şi Alexandru Pop au primit un ultimatum din partea conducerii Primăriei Zalău, urmând să fie demişi în cazul unui nou  eşec în partida de sâmbătă, prima din campionat, cu formaţia CAO Oradea.

 

Alte articole

4 Thoughts to “Sportul Şimleu a scos Zalăul din Cupa României încă din prima fază a competiţiei”

 1. Anonim

  Nu mă interesează „folbalu”, nu mă uit nici la finala Campionatului Mondial, dar nu-i exagerată asocierea din titlu dintre Zălau și „performanță”? În rest, „amatorii” Șimneului au sărbătorit pînă după ora 0, cu zbierete, „rehidratare” și grătare la stadion. Mult zgomot pentru nimic.

 2. Anonim

  Amatori sunteți voi din Zalău, si tu ăla care tot scrii contra Simleului in ziar, poate o să vezi meciu
  ri

  le Simleului de peste gard.

 3. Anonim

  Două echipe mediocre una e Mirsid si psd iar cealalta a fost învinse fara drept de apel de tractoristi de laSomcuta e pnl totul e politic rusine pt bani mîncați de crismarul Gurzau si Alin bezadeau de senator

  1. Anonim

   Slabe echipe slabi antrenori un meci de liga5

Leave a Comment