Sportul Şimleu a câştigat campionatul judeţean rezervat juniorilor C

Deşi mai sunt de disputat două etape până la finalul sezonului, Sportul Şimleu nu mai poate pierde faza judeţeană din cadrul Campionatului Naţional rezervat juniorilor C, devenind matematic, săptămâna trecută, campioană judeţeană, după ce a spulberat cu scorul de 7 – 1 echipa de juniori de la FC Zalău.

Formaţia pregătită de Bogdan Pop şi Eugen Crişan a obţinut 12 victorii din 15 partide disputate, iar în celelalte trei meciuri a înregistrat două remize şi un eşec. Juniorii de sub Măgura au avut un început destul de anost de campionat, pierzând primul meci cu FC Zalău cu scorul de 1 – 5, însă, pe parcurs, Sportul Şimleu şi-a revenit şi a reuşit să-şi adjudece titlul de campioană judeţeană cu două etape înainte de final.
„Este o problemă generală la nivel de copii şi juniori, care persistă de câţiva ani, numărul mic de echipe participante. Ar trebuit făcut ceva în acest sens, fiindcă sunt oraşe cum e Jiboul sau Cehu Silvaniei care nu au echipe de juniori în aceste campionate şi cred că ar putea să aibă. Cu grupa care s-a calificat acum la faza interzonală ne-am calificat în trecut şi la alte turnee zonale. Este o grupă bună, iar după revenirea lui Cătălin Bence, jocul echipei s-a îmbunătăţit şi mai mult. În mare, ne cunoaştem posibilele adversare de la faza interzonală şi cred că suntem egali din punt de vedere valoric cu oricare dintre campioanele judeţelor limitrofe”, ne-a declarat Bogdan Pop, antrenorul grupei de juniori C.
Şimleuan de origine, Cătălin Bence a început fotbalul la clubul de sub Măgura, dar, în urmă cu doi ani, după un meci amical chiar cu Liberty Salonta, jucătorul s-a transferat la clubul bihorean, devenind golgeter în campionatul judeţean din Bihor la categoria lui de vârstă.
A revenit în acest an la formaţia pregătită de Bogdan Pop, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători din echipa şimleuană.
Pentru a accede în faza zonală a Campionatului Naţional de juniori C, Sportul Şimleu va trebui să treacă, într-o dublă manşă, de una dintre campioanele judeţelor limitrofe, tragerea la sorţi urmând să aibă loc în zilele următoare.
Turul fazei interzonale este programat în data de 31 mai, iar returul, în data de 4 iunie.
Miercuri după-amiaza este programat meciul dintre Viitorul Zalău şi FC Zalău, iar campionatul se va încheia joi după-amiaza, cu jocul dintre Sportul Şimleu şi Luceafărul Bălan.
Sportul Şimleu: Raul Cristuţiu – Sebastian Sabău, Bogdan Oltean, Dan Silvăşan, Cristian Jakob, Paul Mocan, Laurenţiu Chiş, Claudiu Lazăr, George Pop,Daniel Dragoş, Cătălin Bence, Vasile Păcurar, Raul Vetişan, Alin Pop, Cosmin Vereş Pop, Hidi Sigismund şi Răzvan Satmari. Antrenori: Bogdan Pop şi Eugen Crişan
Clasament:
1. Sportul Şimleu 15 12 2 1 68 – 21 38p
2. FC Zalău 15 10 2 3 71 – 24 32p
3. Viitorul Zalău 15 9 2 4 50 – 17 29p
4. Luceafărul Bălan 15 3 1 11 28 – 59 10p
5. CSS Zalău 16 0 1 15 12 – 111 1p

Leave a Comment