Sportivii sălăjenii au urcat pe podiumul Campionatului European de Karate Shotokan

Ediţia din acest an a Campionatului European de Karate Shotokan a avut loc la finalul săptămânii trecute, în localitatea Batumi (Georgia), iar din delegaţia Românciei au făcut parte şi sportivi de la cluburile Dani-San Zalău, Omega Şimleu Silvaniei şi Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei. Karateka pregătiţi de antrenorii Dan Chiş şi Gheorghe Pop au avut o evoluţie foarte bună, reuşind să obţină nu mai puţin de 15 medalii, 11 fiind cucerite de CS Dani-San, iar patru de sportivii şimleuani.
Dan Chiş, instructorul CS Dani-San Zalău, a participat la evenimentul din Georgia nu doar ca antrenor, ci şi ca sportiv şi arbitru. De altfel, acesta a şi obţinut cel mai bun rezultat al delegaţiei zălăuane, devenind campion european în proba de kata individual. Darius Goron a devenit triplu vicecampion european, primele două medalii de argint obţinându-le în probele de kata individual şi shobu-ippon. Cea de-a treia medalie de argint a fost obţinută în proba de kata echipe, alături de Alexandru Chende şi Andrei Creţ. O evoluţie remarcabilă a avut şi Ştefania Costea, care a devenit dublă vicecampioană europeană în probele de kumite WKF şi kumite shobu-ippon.
Andrei Chiş a obţinut bronzul european la kumite echipe, medalie câştigată şi de Andrei Creţ în proba de kumite shobu-ippon. Medalie de bronz a obţinut şi Adrian Creţ, în proba de kata individual.
„Rezultatele obţinute de sportivii clubului nostru sunt foarte bune. Ţin să-i felicit pe această cale pentru prestaţiile avute şi să le mulţumesc celor care ne-au susţinut în această deplasare”, a afirmat antrenorul Dan Chiş.
CS Omega Şimleu Silvaniei, club condus de Gheorghe Pop, a participat cu două sportive la Campionatul European din Georgia. La categoria juniori I, Paula Radu a devenit campioană europeană, obţinând medalia de aur la kata individual. Sportiva pregătită de Gheorghe Pop a urcat pe podium şi la secţiunea kumite shobu-ippon, devenind vicecampioană europeană. Evoluţie notabilă a avut şi Tania Pop, care a obţinut medalia de argint în proba de kumite echipe şi bronz la kumite shobu-ippon.
„Patru medalii obţinute cu doi sportivi, ceea ce reprezintă un rezultat foarte bun. Ţin să mulţumesc Primăriei Şimleu Silvaniei pentru sprijinul acordat şi sper ca sportivii mei să aibă evoluţii la fel de bune în competiţiile viitoare”, a precizat Gheorghe Pop, preşedintele CS Omega Şimleu Silvaniei.
La ediţia din acest an a Campionatului European au participat peste 800 de sportivi din 21 de ţări. În clasamentul pe naţiuni, România s-a situat pe poziţia a şasea.
Pentru karateka sălăjeni urmează la finalul acestei luni „Cupa Toamnei”, o competiţie ce va avea loc la Baia Mare, iar în 4 decembrie va fi organizată la Şimleu Silvaniei cea de-a 11-a ediţie a „Cupei Moş Nicolae”. Anul competiţional se va încheia cu Stagiul Ardealului, programat în perioada 16 – 18 decembrie, la Baza Olimpică din Poiana Braşov.

Leave a Comment