Sportivii de la Seiko Zalău au participat la prima competiţie de taekwondo

Înfiinţat în urmă cu doi ani, Clubul Sportiv Seiko Zalău, condus de Călin Marincaş, s-a remarcat la scurt timp în competiţiile naşionale, nu doar la cele zonale, mai ales că o parte dintre sportivii pe care Marincaş i-a avut la Terra Kid Zalău au dorit să-l urmeze pe acesta în noul său proiect.

La scurt timp de la înfiinţare, Marincaş a reuşit afilierea la Federaţia Română de Karate Tradiţional, dar reputatul antrenor de arte marţiale a fost atras în ultimii ani şi de alte sporturi de contact. Marincaş a şi participat în ultimele luni la concursuri de grappling, iar o altă ramură pe care sportivul zălăuan o practică de aproape un an este taekwondo.

„De aproape un an am decis să mă axez şi pe această ramură, iar în acest an voi afilia clubul şi la Federaţia Română de Taekwondo. Îmi doresc să practicăm mai multe ramuri sportive în cadrul clubului, taekwondo fiind doar prima dintre ele”, a declarat Călin Marincaş.

Cupa României de Taekwondo este prima competiţie la care au participat sportivii de la CS Seiko. Printre cei 150 de sportivi participanţi, şapte au fost de la clubul zălăuan: Solyom Szilard, George Gavriluţ, Luca Ardelean, Gabriel Ardelean, Alex Nicoară, Nemeti Zoltan şi Matyas Lucas.

Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Nemeti Zoltan, la categoria 57 de kilograme, iar Matyas Zoltan a obţinut bronz la categoria 69 de kilograme.

Şi ceilalţi cinci zălăuani au avut evoluţii notabile, chiar dacă nu au reuşit să urce pe podium.

„În primul rând, vreau săîi felicit pe toţi pentru curajul de care au dat dovadă, concurând într-o astfel de competiţie. Sunt mulţumit de prestaţia lor, mai ales că sunt la început de drum în această ramură”, a declarat Călin Marincaş.

Leave a Comment