Sportivii de la CS Terra Kid Zalău s-au umplut de medalii la Mondialele din Cehia

Prezenţi la finalul săptămânii trecute la ediţia din acest an a Campionatului Mondial de karate fudokan şi la Cupa Mondială, ambele desfăşurate în Cehia, sportivii de la CS Terra Kid Zalău au avut o comportare foarte bună, obţinând opt medalii.
Călin Marincaş, instructorul clubului, care are şanse foarte mari să devină în acest an, din nou, cel mai bun sportiv al Sălajului, a devenit dublu campion mondial şi vicecampion mondial. Cele două medalii de aur le-a cucerit în probele de kata individual şi kata echipe, iar la kumite echipe a obţinut medalia de argint.
O evoluţie foarte bună a avut şi Marc Crecan, care a concurat la juniori. Acesta a devenit dublu campion mondial, după ce a câştigat medalia de aur atât la kumite individual, cât şi la kumite echipe.
La tineret, Iulia Cliţan a urcat de două ori pe podiumul mondial, fiind medaliată cu bronz în proba de kumite individual şi cu argint în proba de kumite echipe. La kata individual, sportiva de la CS Terra Kid Zalău s-a situat pe poziţia a V-a.
Tot în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie a avut loc la Praga Cupa Mondială de karate tradiţional, rezervată copiilor. Clubul condus de Remus Cliţan a avut cinci reprezentanţi la această competiţie, iar cel mai bun rezultat l-a obţinut Szeri Roberta, care a câştigat medalia de aur în proba de kata individual.
La Campionatul Mondial din Cehia au participat sportivi din 46 de ţări.
Dacă cei cinci sportivi care au participat la Cupa Mondială s-au întors acasă după această competiţie, Călin Marincaş, Iulia Cliţan şi Marc Crecan au plecat din Cehia direct în Serbia, urmând să participe în perioada 5 – 8 decembrie la Campionatul European de karate tradiţional.

Leave a Comment