Sportivii de la CS Terra Kid Zalău încep seria competiţiilor oficiale

Noul sezon competiţional începe la finalul acestei săptămâni pentru karateka de la Clubul Sportiv Terra Kid Zalău, sportivii pregătiţi de instructorul Călin Marincaş urmând să participe la faza zonală a Campionatului Naţional de karate tradiţional. Sunt programate trei faze zonale, în Moldova, în Muntenia şi în Transilvania, ultima, la care va participa şi CS Terra Kid Zalău fiind programată sâmbătă şi duminică, la Oradea. Zece cluburi se vor duela pentru calificarea în faza finală: două din Cluj-Napoca, patru din Oradea şi câte un club din Zalău, Hunedoara, Arad şi Vatra Dornei, ultimul solicitând Federaţiei Române de Karate Tradiţional să-i aprobe participarea la competiţia de la Oradea, chiar dacă face parte dintr-o altă zonă geografică.

„Vom participa cu 38 de sportivi, care vor concura la toate categoriile de vârstă: copii 4, copii 3, copii 2, copii 1, cadeţi, juniori, tineret şi seniori. Primii opt sportivi de la fiecare categorie vor obţine califciarea în faza finală, unde sper să avem cât mai mulţi reprezentanţi”, a afirmat instructorul Călin Marincaş.
În 2013, CS Terra Kid Zalău a obţinut o serie de rezultate notabile, printre ele, titluri naţionale, europene, chiar şi mondiale, iar instructorul clubului, Călin Marincaş, s-a situat pe locul trei în clasamentul celor mai buni antrenori de karate tradiţional din România. Pe primul loc s-a clasat conducătorul clubului Ceahlăul Piatra Neamţ, Paul Pintilie, iar poziţia secundă a fost ocupată de Nicolae Marandici, preşedintele FRKT şi antrenorul Karate Club Galaţi.

Leave a Comment