Sportivii de la CS Terra Kid au ratat Campionatul Mondial

Delegaţia României nu s-a prezentat la ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Karate Tradiţional din cauza atentatelor care au avut loc în ultima perioadă în Egipt

Dacă instructorul CS Terra Kid Zalău, Călin Marincaş, nu ar fi putut participa la acest eveniment din cauza unei accidentări la ligamentele încrucişate suferită în timpul Campionatului Naţional din luna septembrie, Iulia Cliţan spera să facă o figură frumoasă la Mondialele din Egipt, care să o propulseze pe o poziţie cât mai bună în clasamentul celor mai buni sprotivi din Sălaj întocmit la finalul anului.
La competiţia din Egipt ar fi trebuit să participe şi zălăuanul Marc Crecan, fost sportiv la CS Terra Kid, actualmente la Olimpia Bucureşti.
„În Egipt este o situaţie foarte delicată, dar mai ales foarte periculoasă, în urma atetnatelorcare au avut loc în ultima perioadă. Mai multe ţări din Europa, nu doar România au decis să nu se prezinte la Campionatul Mondial pentru a nu se întâmpăla vreo nenorocire”, ne-a declarat Călin Marincaş, instructorul CS Terra Kid Zalău.
„Delegaţia României, dar şi alte ţări, mai ales europene, nu pot fi prezente la Campionatul Mondial. Au fost foarte multe atentate, inclusiv săptămâna trecută, în plus mai sunt şi problemele cu Ebola. În urma discuţiilor, după ce a fost consultat şi Ministerul Afacerilor Externe, s-a decis să nu participăm. Am fost informaţi că măsurile de securitate sunt aşa cum sunt şi există riscuri. Nu este un boicot, însă nu poţi forţa sportivii să participe. Vor mai fi campionate, este bine să prevenim eventualele situaţii neplăcute. După ce ne întorceam din Egipt, intram în carantină trei săptămâni, aşa că am ajuns la concluzia să nu participăm”, a afirmat şi Ilie Dobre, antrenorul secund al lotului naţional de karate.
Campionatul Mondial a fost programat iniţial în Franţa, însă, având în vedere că se împlinesc 30 de ani de la prima ediţie a Campionatului Mondial organizat tot în Egipt, ţările africane au insistat pentru organizarea şi celei de-a 30-a ediţii. Campionatul Mondial a fost programat în perioada 24 – 27 noiembrie.
Având în vedere că lotul naţional nu a mai participat la evenimentul din Egipt, s-a organizat un stagiu de pregătire în staţiunea „Fraţii Jderi” din judeţul Vâlcea, la care au fost prezenţi Călin Marincaş, Iulia Cliţan, dar şi fostul sportiv al clubului, Marc Crecan.

One Thought to “Sportivii de la CS Terra Kid au ratat Campionatul Mondial”

  1. alina

    Cautam colaboratori care sa se alature echipei noastre.
    Conditii necesare :
    – calculator + internet , cunostinte minime de operare.
    Fiecare isi stabileste programul sau de lucru.
    Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
    Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii prezentate pe mail.Se ofera contract !
    Proiectul se doreste a fi lansat pe piata americana de carti electronice!
    Daca esti interesat trimite un mail la adresa : alinanicoleta1990@yahoo.com cu subiectul „detalii”.

Leave a Comment