Sportivii de la CS Dani-San, evoluţii remarcabile la Campionatul Naţional şi Cupa României de la Vâlcea

Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea a fost gazda ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de Karate-Do şi a Cupei României, prima competiţie fiind rezervată copiilor şi minicadeţilor, iar a doua, cadeţilor, juniorilor şi seniorilor.

CS Dani-San Zalău, club condus de antrenorul Dan Chiş, a participat la acest eveniment cu un număr de şapte sportivi, care au reuşit performanţa de a cuceri nu mai puţin de 34 de medalii.

La minicadeţi, Mihail Chiş a cucerit patru medalii de aur şi două de bronz, iar David Almăşan a obţinut două medalii de aur şi două de bronz, în timp ce Darius Hegheduş a câştigat o medalie de aur şi una de bronz.  Gal Levente a fost singurul reprezentat la cadeţi, acesta cucerind o medalie de aur, patru de argint şi una de bronz. Şi juniorii au avut rezultate bune, Samuel Benţa urcând de cinci ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi o dată pe cea de-a treia. Darius Goron a cucerit de două ori aurul naţional, de trei ori argintul şi o dată bronzul, iar Andrei Chiş a devenit dublu campion naţional, vicecampion naţional şi medaliat cu bronz. Pe lângă medaliile obţinute în probele individuale, echipa de juniori alcătuită din Samuel Benţa, Andrei Chiş, Darius Goron şi Levente Gal a mai obţinut aurul în proba de kumite.

„Măsurile pandemice şi situaţia actuală au dus la o participare mai „selectivă”, a sportivilor la ediţia din acest an. Astfel, dacă până acum, meciurile mai intense se disputau spre vârful categoriei, acum, disputa a început încă din primele meciuri. Sportivii au avut meciuri de kumite mult mai apropiate unul faţă de altul, efortul fiind mult mai mare. A fost un moment bun, de analiză şi testare a sportivilor în condiţii de presiune şi oboseală şi, în acelaşi timp, o bună pregătire pentru participarea la Campionatul Mondial de Karate-Do, care va avea loc în luna noiembrie, la Istanbul. Toţi sportivii s-au comportat foarte bine, dovadă fiind şi rezultatele obţinute atât de minicadeţi, cât şi de juniori. Sunt foarte mulţumit şi de faptul că echipa de juniori a clubului a reuşit să câştige aurul la kumite, arătând coeziune, determinare şi dorinţa de a fi cei mai buni”, a declarat antrenorul Dan Chiş.

 

Leave a Comment