Sporting Zalău a câştigat primul trofeu din istorie

Baza Sportivă „Tritan Arena” a găzduit la finalul săptămânii trecute meciurile din faza finală a „Cupei Primăverii” pentru echipele din Liga a V-a. În semifinale s-au calificat Sporting Zalău, Agronova Dragu, Olimpia Rus şi Cetatea Almaşu.
Prima semifinală a fost câştigată de Sporting Zalău, echipa pregătită de Călin Pop impunându-se la limită în duelul cu Agronova Dragu, 1 – 0, prin golul marcat de Gabriel Cozea, fost jucător la Sănătatea Cluj.
Olimpia Rus a devenit cea de-a doua finalistă, după ce s-a impus 3 – 0 împotriva echipei Cetatea Almaşu. La pauză, scorul a fost 1 – 0, prin golul marcat de Liviu Bora, iar după pauză, Adrian Pintea a reuşit o „dublă”.
Finala mică, în care s-au întâlnit Agronova Dragu şi Cetatea Almaşu, a fost câştigată cu scorul de 2 – 1 de formaţia din Almaşu, după executarea loviturilor de departajare. Stăicuţa Varga a marcat pentru echipa din Dragu, iar pentru Cetatea Almaşu a înscris Rudolf Varga şi Călin Rus.
Finala mare a fost câştigată fără emoţii de Sporting Zalău, care s-a impus cu 3 – 0 în faţa celor de la Olimpia Rus. Claudiu Băican şi-a trecut de două ori numele pe lista marcatorilor, iar al treilea gol a fost marcat de Cosmin Cuibuş.
Pentru Sporting Zalău, echipă înfiinţată în vara anului trecut, cupa câştigată la „Cupa Primăverii” reprezintă primul trofeu din istorie.
Echipele clasate pe primele trei locuri au primit din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Sălaj mingi, diplomă şi o cupă, iar echipa de pe locul patru, o minge şi o diplomă.
AJF Sălaj a acordat şi premii individuale, cel mai bun jucător al competiţiei rezervată echipelor din Liga V-a fiind Claudiu Băican, de la Sporting Zalău. Cel mai bun portar a fost numit Eugen Ioan Todea, de la Cetatea Almaşu, iar cel mai bun antrenor, Călin Pop, de la Sporting Zalău. S-a acordat o diplomă şi pentru cel mai fidel suporter, Miron Alicia, din Dragu.

2 Thoughts to “Sporting Zalău a câştigat primul trofeu din istorie”

  1. Anonim

    felicitari como pentru sustinerea sportului din Zalau

  2. Anonim

    Mare echipa e sporting Zalău a câștigat cumva campionate cupe liga campionilor?o sa vedem când va promova în liga 3 și cu ce bani vor fi susținuți cu banii publici sa vedem ce mari actionari sunt astea de la sporting Zalău și ce echipa și club mare e și când vor ajunge in liga 3

Leave a Comment