Situaţie delicată pe banca tehnică a echipei FC Zalău

Federaţia Română de Fotbal nu mai dă derogare decât o singură etapă pentru antrenorii fără Licenţa A UEFA, iar în aceste condiţii, singurul care ar putea ocupa loc pe banca tehnică a echipei FC Zalău, în calitate de antrenor principal, ar fi Paul Georgescu, fostul director sportiv

Despărţirea de antrenorul Marius Paşca le dă bătăi de cap persoanelor din conducerea clubului FC Zalău, după ce Federaţia Română de Fotbal a anunţat că nu va mai da derogare decât o singură etapă cluburilor ce activează în Ligile I, II şi III pentru a-şi rezolva situaţia antrenorilor.
Noul antrenor, Vasile Jula, nu beneficiază de Licenţa A UEFA, pentru a putea ocupa loc pe banca tehnică la un meci oficial, în timp ce Cristian Oros, antrenorul secund, beneficiază doar de Licenţa C UEFA, care nu-i mai dă dreptul să fie decât intructor la echipele de juniori.
O soluţie ar fi fost Alexandru Pop, care dispune de Licenţa B UEFA şi care ar fi putut ocupa funcţia de antrenor secund, însă varianta cade având în vedere că acesta este şi şeful Centrului de copii şi juniori, iar FRF nu permite ca principalul sau secundul de la seniori să aibă două funcţii în cadrul clubului.
În aceste condiţii, singurul care ar putea ocupa funcţia de antrenor principal la FC Zalău este Paul Georgescu, fostul director sportiv, care se pare că va fi păstrat, totuşi, în cadrul clubului tocmai în acest sens.
Preşedintele Ioan Morar ne-a precizat că problema va fi rezolvată până la începerea campionatului, însă nu a dat niciun nume de antrenor. „Este prea devreme să discutăm despre acest subiect. Sunt alte probleme în club care trebuie puse la punct. Oricum, ştiam situaţia, dar vom găsi o soluţie până la începerea campionatului”, a declarat Morar.
Noile modificări privind Statutul Antrenorului au fost aprobate în şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, din data de 1 iunie 2013. Potrivit schimbărilor, Toate persoanele care fac parte din staff-ul tehnic vor fi oblicate să poarte la gâr un ID (carte de identitate profesională) care să cuprindă numele, prenumele, funcţia şi numărul licenţei aflată în termen de valabilitate.

Doi antrenori principali plătiţi în acelaşi timp

Deşi conducerea echipei FC Zalău a decis ca din această vară să nu-i mai prelungească contractul antrenorului Marius Paşca, tehnicianul zălăuan îşi va încasa salariul până în luna septembrie, potrivit contractului înregistrat la Federaţia Română de Fotbal.
Având în vedere însă că noul antrenor, Vasile Jula, şi-a intrat în drepturi de mai bine de două săptămâni, clubul zălăuan este obligat să plătească doi antrenori timp de cel puţin o lună.
Lucrurile ar putea fi clarificate, iar antrenorul Marius Paşca să nu mai poată avea nicio pretenţie financiară, doar în cazul în care contractul acestuia cu noua sa echipă, Seso Câmpia Turzii, va fi înregistrat la FRF înainte de 1 septembrie, dată la care ar urma să-i expire contractul cu FC Zalău.

Alte articole

4 Thoughts to “Situaţie delicată pe banca tehnică a echipei FC Zalău”

 1. Anonim

  Aha Georgescu betivanu – antrenor, am trait sa o vad si pe asta!

 2. cica

  sa stea morar pe banca

 3. pica

  SAU DIRECTORUL SPORTIV PUSCAS SAU CUM L-O CHEMA

 4. Anonim

  rusinea rusinilor. si cand te gandesti ca ii platim din banii nostri

Leave a Comment