Şimleuanul Tokoly Francisc, locul şase la Campionatul Naţional de Culturism

Sălajul a avut un singur reprezentant la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Culturism şi Fitness, organizat la Cluj-Napoca, la finalul săptămânii trecute, pe şimleuanul Tokoly Francisc, sportiv legitimat la CS Gold Gym Şimleu Silvaniei. Culturistul pregătit de Ioan Laslo a concurat la categoria 70 de kilograme, una dintre cele mai grele din concurs, la care au fost opt participanţi. În urma evoluţiei avute, sportivul şimleuan s-a clasat pe locul şase, antrenorul său declarându-se mulţumit de evoluţia elevului său. „Obiectivul de a ajunge între primii şase sportivi şi l-a îndeplinit. Sigur că, o medalie ar fi fost foarte bine venită, dar categoria la care a concurat a fost foarte grea”, a explicat antrenorul sportivului.
La ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Culturism şi Fitness s-au înscris 92 de sportivi, dar, în cele din urmă au rămas 73. Ceilalţi 19 s-au retras din concurs după ce Agenţia Naţională Anti-Doping a anunţat că va susţine un seminar educativ cu antrenorii, instructorii şi sportivii participanţi.
La finele acestei săptămâni urmează la Oradea Trofeul Hercules, iar în perioada 11 – 12 octombrie este programată Cupa României. În ultimul weekend al lunii octombrie va avea loc Cupa Federaţiei, iar Tokoly Francisc îşi propune să participe la cel puţin unul dintre cele trei concursuri.

Leave a Comment