Şimleuanul Sorin Fritea, la două puncte de finala Campionatul Mondial de Culturism

Ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Culturism şi Fitness rezervat categoriilor juniori şi masters s-a desfăşurat la Bistriţa, în perioada 10 – 12 noiembrie. Peste 500 de sportivi din 56 de ţări şi-au încordat muşchii în Sala Polivalentă din Bistriţa, România fiind reprezentată de o delegaţie alcătuită din 50 de sportivi. Printre culturiştii care au reprezentat ţara noastră la acest eveniment s-a numărat şi Sorin Fritea, legitimat la CS Gold Gym Şimleu Silvaniei.
Fritea a concurat la categoria masters 45 – 49 de ani, în proba de body-building clasic – open, situându-se la final pe poziţia a VII-a.
„Sorin s-a aflat într-o formă sportivă foarte bună şi sunt foarte mulţumit de rezultatul pe care l-a obţinut. A fost la un pas de a se califica în finala categoriei, acumulând cu trei, respectiv două punte mai puţin decât ocupanţii locurilor cinci şi şase. Sunt convins că dacă ar fi ajuns în finală la runda a III-a – programul liber ales (pe fond muzical), unde Sorin este un adevărat profesionist, datele problemei şi clasamentul s-ar fi schimbat. Acest lucru pot să-l confirme cei care au văzut Campionatul Balcanic din 2015, când sportivul clubului nostru a devenit vicecampion balcanic, iar la programul liber ales a ridicat sala în picioare. Ambii suntem foarte mulţumiţi de rezultat mai ales că şi Sorin, la fel ca mine, este un profesionist şi practică acest sport fără a folosi substanţe interzise”, a declarat Ioan Laslo, preşedintele CS Gold Gym Şimleu Silvaniei.
„La prima mea participare la un Campionat Mondial, am ocupat locul şapte, la doar două puncte de finala concursului. Sunt foarte mulţumit, deşi visam să intru în finală”, este mesajul postat de Sorin Fritea pe pagina unei reţele de socializare.
14 sportivi au fost înscrişi la categoria în care a concurat şi Sorin Fritea.

Leave a Comment