Şimleuanul Liviu Antal a înscris primul gol pentru lituanienii de la Zalgiris Vilnius

Fotbalistul şimleuan, Liviu Antal, a ales în această vară să evolueze, din nou, într-un campionat din afara ţării, ajungând săptămâna trecută la o înţelegere cu formaţia lituaniană, Zalgiris Vilnius. Fotbalistul de la poalele Măgurii, care a devenit în 2011 campion al României cu Oţelul Galaţi, a debutat vineri pentru noua sa echipă, evoluând în Cupa Lituaniei. În partida din cupă, „omul foarfecă”, cum îi spun oamenii din lumea fotbalului încă de când evolua la Galaţi, a jucat doar 20 de minute, însă a fost titular în meciul amical pe care Zalgiris l-a susţinut ieri, împotriva suedezilor de la IFK Goteborg.
Noua echipă a şimleuanului s-a impus cu 3 – 1, iar Antal a înscris al treilea gol pentru Zalgiris Vilnius. Fotbalistul sălăjean a reuşit un gol spectaculos, de la peste 25 de metri, după o pasă scurtă primită la mijlocul terenului de la un coechipier. Antal a trecut de un adversar, a mai înaintat câţiva metri, după care şutat spre poarta adversă, fără nicio şansă pentru goalkeeper-ul advers.
Echipa la care evoluează Antal va juca în turul 2 al Ligii Campionilor, urmând să întâlnească Ludogoreţ Razgrad, campioana Bulgariei, formaţie la care activează românii Cosmin Moţi şi Claudiu Keşeru. Partida tur este programatpă în 12 iulie, în Lituania, iar returul, o săptămână mai târziu, în Bulgaria.
Liviu Antal are 28 de ani, iar în trecut a mai activat la Concordia Chiajna, FCM Târgu Mureş, Oţelul Galaţi, FC Vaslui, Genclerbirligi, Beitar Ierusalim, Hapoel Tel Aviv, Pandurii Târgu Mureş şi CFR Cluj.

Leave a Comment