Şimleu Silvaniei, gazda primului simpozion din Sălaj privind dopajul în sport

Dorinţa de a face mari performanţe, determină tot mai mulţi sportivi să recurgă la medicamente ce le pot pune viaţa în pericol. „Cancerul sportului mondial”, cum a fost denumit dopingul, a cuprins toate ramurile sportive, fiind cea mai frecventă cauză de suspendare a sportivilor. Un astfel de subiect va fi dezbătut vineri, la Şimleu Silvaniei, în cadrul Simpozionului educativ privind dopajul în sport, precum şi efectele negative ale pastilelor pentru slăbit. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Gold-Gym Şimleu Silvaniei, în parteneriat cu Federaţia Română de Culturism şi Fitness, dar şi cu Agenţia Naţioanlă Anti-Doping (ANAD).
„Un astfel de eveniment va avea loc în premieră în Sălaj, iar temele care vor fi discutate la acest Simpozion educativ vor face referire la toate ramurile din sport, nu doar la culturism şi fitness. În acest sens, îi invit pe toţi preşedinţii cluburilor sportive din judeţ, pe antrenori, sportivi, dar şi pe părinţii ai căror copii practică sport să ia parte la o discuţie din care, sunt convins că fiecare avem ceva de învăţat. Din păcate, în sport au loc tot mai multe cazuri de dopaj, iar acest lucru trebuie stopat odată pentru totdeauna. Mă întreb, cum poate un sportiv care a câştigat o competiţie să se uite în ochii adversarilor, ştiind că nu s-a impus într-un mod corect? Vom discuta şi despre pastilele pentru slăbit, fiindcă sunt multe femei ce încearcă să slăbească prin astfel de metode care, din păcate, au efecte negative asupra lor”, ne-a declarat Ioan Laslo, preşedinte CS Gold-Gym Şimleu Silvaniei.
Simpozinul privind dopajul în sport va fi condus de Alexandru Butoi şi Mădălina Gravetz, doi ofiţeri din cadrul ANAD.
Evenimentul de la Şimleu Silvaniei va începe la ora 17, în sala-amfiteatru a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei.
Sâmbătă, la o zi de la desfăşurarea Simpozinului, Casa de Cultură din Şimleu Silvaniei va fi gazda ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de Culturism şi Fitness rezervat categoriei masters.

Leave a Comment