Simion Corb, vocea Sălii Sporturilor de 20 de ani

Multă lume din lumea sportului îl cunoaşte doar ca administrator al Stadionului Municipal din Zalău, însă, puţini ştiu că în această lună se împlinesc 20 de ani de când Simion Corb este şi crainic al Sălii Sporturilor din Zalău. A fost martor la cele trei titluri de campioană naţională câştigate de HC Zalău, la cele opt titluri de vicecampioană, la câştigarea Cupei României, dar mai ales la cele 18 sezoane petrecute în cupele europene. Nu a lipsit nici la câştigarea City Cup, în 1996, şi nici în anul în care echipa pregătită de Gheorghe Tadici a evoluat în grupele Ligii Campionilor.

Simion Corb ne-a povestit că, la început, a ajutat clubul zălăuan din calitatea de cameraman. „La început, am fost cameraman pentru echipa de handbal, care, la acea vreme, se numea Silcotex Zalău şi mă bucur că am putut să fiu de ajutor unui om cum este profesorul Gheorghe Tadici. Îmi amintesc şi acum că prima deplasare în care trebuia să fac rost de imagini pentru domnul Tadici a fost în Ungaria, la meciul dintre Dunafeer Dunaujvaros şi Ferencvaros Budapesta, care era adversara Zalăului în cupele europene. M-am deplasat la meci împreună cu secretarul Gheorghe Sâna şi cu un translator. La scurt timp, după o discuţie cu domnul Tadici, în vara anului 1993, am prezentat primul turneu amical de handbal organizat la Zalău”, rememorează Simion Corb.
Chiar dacă handbalul rămâne în sufletul său, crainicul Sălii Sporturilor prezintă şi jocurile de volei, dar şi alte evenimente, cum sunt galele de box sau concursurile de tenis de masă. S-a bucurat alături de suporterii zălăuani şi la cele trei titluri de campioană câştigate de Remat Zalău şi a ştiut să facă „atmosferă” la toate partidele de pe teren propriu când echipa a avut nevoie de sprijinul publicului. „Este o pasiune pe care o voi continua atâta timp cât voi fi solicitat şi cât îmi va permite sănătatea, fiindcă îmi face plăcere să fiu crainicul unei săli cum este cea din Zalău. În cei 20 de ani, nu am fost doar crainic al Sălii Sporturilor, ci am fost prezentator şi la competiţii organizate în alte locaţii din oraş. Am început cu handbalul, însă colaborez foarte bine şi cu cei de la volei, cu secţia de box de la CSM Zalău, iar o perioadă am colaborat şi cu cei de la FC Zalău. În acest an, am fost solicitat de Daniel Sabou, la turneul de copii şi juniori, Cupa „Viitorul”, unde am participat cu plăcere. Daniel merită felicitat pentru acţiunea pe care o face de nouă ani de zile”, a mai spus Simion Corb.
În calitatea de crainic al Sălii Sporturilor, Simi Corb prezent la multe succese, dar şi la insuccesele echipelor de handbal şi volei. Îşi aduce aminte, cu plăcere, de cele mai importante nume din handbalul mondial pe care a avut ocazia să le prezinte la Zalău.
„Am avut plăcerea să prezint în Sala Sporturilor din Zalău nume mari din handbalul feminin mondial, cum este Anja Andersen, Katja Nyberg, Tonje Larsen, jucătoare extraordinare. Era o plăcere să vezi un meci de handbal. La Zalău au fost şi antrenori renumiţi, iar unul dintre ei a fost Evgheni Trefilov, îşi aminteşte Simi Corb.
Au fost momente în care Simion Corb l-a avut alături şi pe reputatul comentator de radio şi televiziune, Ilie Dobre. „În 1996, după câştigarea City Cup, am avut plăcerea să comentez un meci alături de Ilie Dobre. A fost o experienţă extraordinară”.
Ilie Dobre a fost prezent la Zalău şi în 2009, odată cu venirea în Sălaj a fostului campion mondial la handbal, Ştefan Birtalan, asistând la partida dintre HC Zalău şi Oltchim Râmnicu Vâlcea.

 

One Thought to “Simion Corb, vocea Sălii Sporturilor de 20 de ani”

  1. careva

    Tot respectul pentru Simi, dar ar putea sa ia lectii de la colegul lui din Oradea de la finala cupei in 2012. Daca Simi stie sa faca atmosfera, atunci despre acela ce sa spun.
    Sunt situatii cand comentariile lui chiar sunt in plus si de multe ori a avut conflicte chiar cu domnul profesor Tadici.
    Nu spun ca nu stie, dar mai are mult de invatat despre cum se face atmosfera intr-o sala de sport. Faptul ca anunta jucatoarele sau ne spune cine da gol, nu inseamna mai nimic vis-a-vis de atmosfera. El e crainic si atat. Ca isi depaseste atributiile, asta e alta problema.

Leave a Comment