Şi totuşi, se poate

Ştiinţa Explorări Baia Mare – Volei Municipal Zalău 0 – 3 (18 – 25, 20 – 25, 20 – 25)

După ce a pierdut de două ori pe teren propriu în faţa formaţiei Ştiinţa Explorări Baia Mare, Volei Municipal Zalău a avut o evoluţie mult mai bună ieri după-amiază, la Baia Mare, impunându-se cu 3 – 0 în cel de-al doilea meci din cadrul play-off-ului. Contestat în ultimele partide din cauza evoluţiei modeste, Peter Nagy a demonstrat în partida de la Baia Mare că poate fi, din nou, jucătorul meciului.

Debutul de actului întâi a fost disputat, cele două echipe mergând „cap la cap” până şase, după care Zalăul a câştigat două puncte consecutive şi a intrat cu 8 – 6 la prima întrerupere tehnică. Voleibaliştii pregătiţi de Aurel Vlaicu au avut o evoluţie tot mai bună în partea a doua, având cinci puncte avans, 16 – 11, la cel de-al doilea time-out tehnic. Preluarea a funcţionat bine pe final, iar lucrurile au arătat la fel şi pe faza de atac, Zalăul desprinzându-se la 23 – 13 spre final. Baia Mare a avut un moment de revenire, dar la 17 – 23, Vlaicu a solicitat timp de odihnă, iar Volei Municipal s-a impus cu 25 – 18.

Gazdele au fost cele care au avut un început mai bun în parţialul secund, intrând cu 8 – 4 la prima întrerupere tehnică, după ce scorul a fost 4 – 4. Încet, încet, echipa lui Vlaicu s-a apropiat şi a reuşit să egaleze la 11, după care s-a mers „cap la cap” până la 16. Centrul Birău a reuşit două blocaje consecutive, iar Zalăul s-a desprins la 18 – 16. Antrenorul Marius Botea a efectuat două modificări pe final, introducându-l pe ridicătorul Moisa şi pe universalul Negrean, dar tot formaţia zălăuană a punctat mai bine, câştigând cu 25 – 20.

Cu moralul ridicat şi cu o atitudine mult schimbată în bine faţă de partidele anterioare, jucătorii zălăuani au început perfect ultimul act, iar la 4 – 0 l-au obligat pe Marius Botea să solicite întreruperea jocului. La scorul de 7 – 3, Adriano Lamb a suferit o accidentare la degetele braţului drept în momentul blocajului, iar locul său a fost luat până la final de celălalt coordonator, Andrei Georgescu. Jocul Zalăul a funcţionat aproape la fel de bine până la final. Baia Mare s-a apropiat la un singur punct la un moment dat, 18 – 19, dar atacurile lui Bala şi Nagy au dus, din nou, echipa Zalăului la cinci puncte, reuşind să se impună cu 25 – 20.

După aceast meci, scorul a devenit egal la partide, 1 – 1, iar jocul decisiv, care va stabili echipa calificată în semifinale este programat duminică, la Zalău.

Volei Municipal Zalău: Adriano Lamb, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Leonardo Dall Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher (libero). A mai evoluat: Andrei Georgescu. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae

Ştiinţa: Dragoş Răileanu, Ciprian Neamţ, Silviu Şuşon, Andrei Veber, Gheorghe Socaciu, Robet Ţuţea, Ciprian Tofan (libero). Au mai evoluat: Patriciu Păştean, Vlad Moisa şi Vlad Negrean. Antrenori: Marius Botea şi Sorin Pop

 

2 Thoughts to “Şi totuşi, se poate”

  1. ZALAU

    FELICITARI SI MULT SUCCES!

  2. fan

    Felicitari baietilor! E numai a lor victoria. Care trebuie dublata de una sambata sau duminica.

Leave a Comment