Sergiu Druhora, câştigător în Olanda

Sergiu Druhora, câştigător în Olanda

Prima competiţie din acest an a fost una cu succes pentru karateka de la CS Vidalis Zalău, Sergiu Druhora. Sportivul zălăuan a făcut parte din lotul naţional al României care a participat sâmbătă la Kyokushin Dutch Open 2011, competiţie desfăşurată în localitatea Zutphen, din Olanda (ţara în care sporturile de contact sunt cele mai practicate). Au mai participat sportivi din Olanda, Elveţia, Anglia, Suedia, Lituania, Belgia şi Norvegia. Reprezentantul Sălajului a luptat la categoria (-70 kg), clasându-se pe primul loc la final. Datorită experienţei acumulate şi rezultatelor obţinute în ultimii ani, Sergiu Druhora era cotat ca unul dintre favoriţii concursului. Tragerea la sorţi i-a fost favorabilă, beneficiind de un tur liber.

În turul doi a întâlnit însă un olandez, pe care l-a învins înainte de limită, prin serii succesive de lovituri la ficat. Semifinala a disputat-o în faţa unui sportiv suedez, meciul fiind foarte disputat. Sergiu însă a câştigat prin knock-down, la fel ca în turul doi.

În finală a avut ca adversar un olandez foarte puternic şi foarte apreciat de public. A fost cel mai disputat meci al categoriei. Olandezul a început foarte agresiv meciul, dar Sergiu Druhora a reuşit să treacă la conducere prin loviturile puternice de braţe. A fost nevoie şi de o repriză de prelungiri, la finalul căreia arbitrii l-au desemnat câştigător pe sportivul zălăuan.

Deşi a învins un sportiv gazdă, Druhora a fost aplaudat la final de cei peste 2.000 de spectatori.

Următoarea competiţie pentru sportivul zălăuan va avea loc în luna aprilie, când este programat Campionatul European de kyokushin, din Lituania. Sper ca Sergiu să-şi demonstreze valoare şi la acel concurs si să obţină cel puţin o medalie de bronz, ca cea pe care a câştigat-o anul trecut, în premieră pentru România la categoria (-70 kg), a precizat antrenorul secţiei de karate, Cristian Bolduţ.

Leave a Comment