Şeful arbitrilor din Sălaj, criticat aspru după partida dintre ASA Târgu Mureş şi Dinamo

Partida dintre ASA Târgu Mureş şi Dinamo Bucureşti, încheiată cu victoria gazdelor (2 – 1), a fost oficiată la centru de craioveanul George Găman, iar unul dintre cei doi arbitri asistenţi a fost sălăjeanul Gabriel Bîrjac, singurul reprezentant al judeţului în lotul pentru Liga I.
Jocul a avut multe faze controversate, care au stârnit nemulţumiri în rândul dinamoviştilor. Două faze au fost cele mai discutate, cea din minutul 50, în care dinamoviştilor le-a fost refuzat un penalty la Gnohere şi faza din minutul 89, când golul înscris de Nedelcearu a fost anulat de asistentul Gabriel Bîrjac pentru o poziţie de offside la Oliva.
Antrenorul dinamoviştilor, Ioan Andone, a acuzat maniera de arbitraj la finalul jocului, considerând că a fost viciere de rezultat.
„Au fost greşeli prea multe, nu îţi dă un penalty, eşti supărat, dar când iei gol din offside. Le-am spus arbitrilor şi le doresc să nu îi mai văd arbitrând anul acesta. Când înlănţui greşeli, e o prostie. Lumea spune că nu a fost offside la Nedelcearu. Până la urmă sunt trei greşeli, toate împotriva noastră. Înseamnă că arbitrii nu ne respectă. Atâta ştiu ei”, a declarat tehnicianul „alb-roşilor”.
Cele mai importante faze au fost analizate şi la „Digi Sport Special”, foştii arbitri internaţionali, Adrian Porumboiu şi Ion Crăciunescu, având păreri diferite despre cele două faze.
Porumboiu susţine că centralul Găman ar fi trebuit să se afle mai aproape de fază la faultul comis în careu asupra lui Gnohere, însă, consideră că şi asistentul Bîrjac ar fi putut interveni fără nicio problemă pentru a dicta lovitură de pedeapsă.
„Normal că se poate vorbi de o viciere de rezultat, cu un 11 metri neacordat şi un gol anulat în condiţii neregulamentare. Găman stă într-o zonă îndepărtată, e static şi nu îl prinde faza în mişcare. Asistentul Bîrjac trebuia să se implice la acea fază, avea tot câmpul vizual, nu era opturat de nimeni. Însă, domnul Găman nu are nicio scuză că nu-l ajută asistentul. A fost prost poziţionat”, consideră Porumboiu.
Celălalt fost arbitru internaţional, Ion Crăciunescu, este de părere că Bîrjac a luat decizia corectă în momentul anulării golului înscris de Nedelcearu.
„La golul nevalidat al lui Dinamo, jucătorul dinamovist se interpune între minge şi adversar şi îi împiedică câmpul vizual. Mingea e trimisă în alt colţ, dar se înterpune între ea şi portar şi îi obstrucţionează câmpul vizual. Că se întâmplă pentru o secundă sau pentru o jumătate de oră, nu contează”, a fost reacţia lui Crăciunescu.
Cât despre faza din minutul 50, în care Gnohere a fost faultat în careu, Crăciunescu a afirmat că se impunea acordarea unei lovituri de pedeapsă în favoarea echipei Dinamo, considerând, însă, că principala vină îi aparţine centralului Găman, nu asistentului Bîrjac.

One Thought to “Şeful arbitrilor din Sălaj, criticat aspru după partida dintre ASA Târgu Mureş şi Dinamo”

  1. Tăunu

    Bârjac a anulat corect golul lui Nedelcearu, Oliva a fost între minge şi portar ASA, ofsaid clar, iar la penaltyul neacordat dinamovoştilor, vina a fost alui Găman. Ca de obicei, dinamoviştii sar ca muşcaţi de cur, când pierd. Steaua avut, în campionatul trecut, trei goluri, perfect valabile, anulate de handi Colţescu. Da n-a făcut circ, n-a sărit la bătaie cum sare gunoiul de Săpunaru sau dinamoviştii aseară !

Leave a Comment