Secţia de tenis de câmp de la CSM Zalău, fără medalie naţională de patru ani

Chiar dacă selecţia este continuă la secţia de tenis de câmp din cadrul Clubului Sportiv Municipal Zalău, iar sportivii participă în decursul anului la diferite turnee, în ultimii patru ani, tenismenii antrenaţi de Constantin Carp nu au reuşit să obţină nicio medalie naţională

Ionuţ Beleleu a fost unul dintre ultimii sportivi etalon ai secţiei de tenis de câmp din cadrul Clubului Sportiv Municipal Zalău, plecat în 2008 în Statele Unite ale Americii, pentru a urma cursurile Universităţii din Oklahoma. După plecarea tenismenului zălăuan în SUA, secţia de tenis de câmp de la CSM Zalău nu s-a mai putut mândri cu rezultate la fel de bune, iar în utimii patru ani, sportivii pregătiţi de Constantin Carp nu au mai obţinut nicio medalie la Campionatele Naţionale.
Kiraly Iris, care nu mai practică tenisul, este sportiva care în 2012 s-a întors cu medalia de bronz de la Campionatul Naţional, la categoria 12 ani, iar de atunci, ceilalţi tenismeni legitimaţi la CSM Zalău nu au mai urcat pe podium la Campionatele Naţionale.
„Rezultatele la nivel de performanţă ne lipsesc deocamdată. Nu reuşim să câştigăm o medalie naţională, fiindcă este drum lung până acolo. Sunt puţini copii care au talent şi sunt dispuşi să facă performanţă în acest sport. Unii renunţă după o anumită perioadă, din dorinţa de a pune accentul pe partea şcolară, alţii sunt nevoiţi să renunţe din motive financiare. Părinţii nu dispun de suficienţi bani pentru a putea să-şi ducă copiii la turnee. Ne bazăm pe o selecţie largă şi căutăm în continuare copii începând de la vârsta de 4 ani, pentru a putea aduce în cel mai scurt timp posibil o nouă medalie la Campionatele Naţionale. Avem o serie de sportivi de perspectivă, mă refer în special la Andrei Brisc şi Eric Verdeş, dar le mai avem ca sportive de perspectivă pe Oana Flonta, Cezara But şi Ana Carp”, a declarat antrenorul Constantin Carp.
Ultima competiţie pentru tenismenii de la CSM Zalău a avut loc la finele săptămânii trecute, la Oneşti, desfăşurându-se un turneu din cadrul Circuitului Naţional al FRT. Reprezentantul clubului zălăuan, Andrei Brisc, a ajuns până în sferturile de finală la categoria 16 ani, fiind învins în două seturi, 0 – 6, 1 – 6 de Cristian Enache, de la CS Tema Sport Oneşti. În proba de dublu, zălăuanul a făcut pereche cu Ştefan Deliu de la Clubul Sportiv Micul As din Iaşi. Cei doi s-au impus în primul meci în trei seturi, 4 – 6, 6 – 2, 10 – 6, dar au fost eliminaţi în faza semifinală.

2 Thoughts to “Secţia de tenis de câmp de la CSM Zalău, fără medalie naţională de patru ani”

  1. fost

    medalii la nationale? nu greu ,imposibil

  2. Carp Sergiu

    De unde rezultate dacă nu există spațiu de antrenament pe timp de iarnă? A se putea lupta pentru o medalie , un sportiv are nevoie de cel puțin 2 ore de antrenament zilnic. Sportivii de perspectiva din Zalău se antrenează maxim 1,5h pe zi din cauza ca nu există spațiu de antrenament atât vara cât și iarna. Ionut se antrena și câte 5 ore pe zi. Iris a fost ultima sportiva cu medalie în tenisul Zălăuan datorită talentului și ambiției , dar se antrena maxim 2 ore pe zi deoarece nu primea mai mult teren.
    Titlul trebuia scris așa : „Nu avem medalii la tenis pentru ca nu avem terenuri ! „

Leave a Comment