Şcoala Gimnazială din Dragu s-a calificat la finala ONSS la oină

Echipa de oină a Şcolii Gimnaziale din Dragu a reuşit să reediteze performanţa obţinută în urmă cu doi ani şi să se calificice la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Faza zonală a competiţiei s-a desfăşurat duminică, pe terenul de sport al Şcolii Gimnaziale din Dragu, iar la start s-au aliniat trei echipe: Şcoala Gimnazială din Dragu, Şcoala Gimnazială „Gellert Şandor” din Micula şi Şcoala Gimnazială din Remetea Chioarului. S-a jucat după sistemul „fiecare cu fiecare”, iar în urma rezultatelor înregistrate, echipa pregătită de Cosmin Ardelean s-a clasat pe primul loc, obţinând calificarea la faza finală, programată în localitatea Săcele, din judeţul Suceava.

În primul meci, Şcoala Gimnazială din Dragu s-a impus cu scorul de 5 – 3 în faţa Şcolii „Gellert Şandor” din Micula, iar în faţa Şcolii Gimnaziale din Remetea Chioarului a obţinut o victorie şi mai clară, scor 8 – 0.
Tot duminică a avut loc la Dragu ediţia a IX-a a Cupei „Dragoş Vodă”, competiţie la care s-au înscris patru echipe: Drum Nou Dragu, Viitorul Micula, Dinamic Coruia şi Măgura Coaş. La şedinţa tehnică s-a stabilit ca sistemul competiţiei să fie eliminatoriu, echipele câştigătoare din primele partide să joace finala, iar învinsele pentru stabilirea locurilor trei şi patru.
Drum Nou Dragu s-a impus cu scorul de 18 – 0 în faţa celor de la Viitorul Micula, iar Dinamic Coruia a câştigat cu scorul de 20 – 12 meciul cu Măgura Coaş. Echipa sălăjeană s-a clasat la final pe primul loc, după ce s-a impus în finală cu scorul de 14 – 12 împotriva echipei Dinamic Coruia, în timp ce locul trei i-a revenit formaţiei Măgura Coaş, care a dispus cu scorul de 14 – 2 de Viitorul Micula.
„A fost o competiţie frumoasă, cu jocuri spectaculoase. Sunt mulţumit de rezultatele obţinute de echipele noastre şi sper ca de la etapa finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar să ne întoarcem cu o medalie. Ţin să mulţumesc pe această cale Primăriei Dragu, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj, Agronova Dragu, colegilor de la şcoală şi oamenilor din comunitate care au fost alături de mine şi m-au ajutat în organizarea acestui eveniment”, a declarat Cosmin Ardelean, directorul Şcolii Gimnaziale din Dragu.
Peste 100 de sportivi au fost participat la evenimentul de duminică, în cadrul căruia a avut loc şi un meci demonstrativ între actuala generaţie a Şcolii Gimnaziale din Dragu şi cele anterioare.

 

 

One Thought to “Şcoala Gimnazială din Dragu s-a calificat la finala ONSS la oină”

  1. […] Via: Şcoala Gimnazială din Dragu s-a calificat la finala ONSS la oină […]

Leave a Comment